Povežite se s nama

Međimurje

Mala Subotica: za Dane Općine radionice, koncerti, natjecanja, sport i druženje

Objavljeno:

- dana

Općina Mala Subotica u suradnji s raznim udrugama s područja Općine i Osnovnom školom Tomaša Goričanca organizira Dane Općine.

Oni ove godine traju od sredine lipnja do početka srpnja. Započeli su radionicama koje su se provodile u OŠ Tomaša Goričanca od 17. do 19. lipnja. Na njima je sudjelovalo čak 180 učenika. Za svakog od njih Općina je osigurala majicu i okrepu. U utorak, 25. lipnja, organiziran je jubilarni 5. kup Općine Mala Subotica u lovnom streljaštvu u disciplini “trap”. Kup je organiziralo Lovačko društvo Prepelica iz Male Subotice. Protekloga petka održan je koncert Tamburaškog orkestra KUU Zvon Mala Subotica te glazbenog sastava Kavaliri.

Dan kasnije na nogometnom igralištu NK-a Spartak održane su seoske igre te natjecanje u kuhanju gulaša. U nedjelju se održao mimohod kulturno-umjetničkih društava iz Rumunjske, Slovenije i Hrvatske. Nakon pohoda održana je kulturna manifestacija “Mostovi folklorne tradicije” koja je organizirana na vanjskoj pozornici ispred tamošnjega Doma kulture. Poslije “Mostova”, Tamburaški sastav Prim održao je koncert.

U petak, 5. srpnja, u 17 sati otvorit će se Dječji vrtić Potočnica u Maloj Subotici, a zatim će se u Domu kulture održati svečana sjednica Općinskog vijeća, poslije čega se službeno otvara trg u Palovcu. Svi su pozvani na otvorenje te večeru i zabavu uz Tragove i Crvenu jabuku. Dan kasnije u Društvenome domu u Palovcu od 10 sati se organizira šahovski turnir, poslije kojega slijedi Turnir prvaka seniorskih međimurskih liga u nogometu na mjesnom igralištu.

Sport za sve

Treća utrka općine Mala Subotica počinje u subotu, 6. srpnja, u 18.30 kod OŠ Tomaša Goričanca. Organizatori Utrke su Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” i Atletski klub Međimurje iz Čakovca, a pokrovitelj Općina Mala Subotica. Kako kažu organizatori, Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da se radi o sportašima ili rekreativcima. Zainteresirani se mogu prijaviti na web stranici AK Međimurje (www.akm.hr), na stranici Udruge “Sport za sve” (www.sportzasve.hr) ili na dan Utrke od 16.30 do 18.20 kod škole. Nakon Utrke pod šatorom u Palovcu će se održati zabavna večer uz Mejaše.

Zadnjega dana proslave, 7. srpnja, od zgrade Općine do Župne crkve, gdje će se u 11 sati održati sveta misa, organizira se mimohod svih udruga s područja Općine. Od 14.30 NK Dinamo Palovec organizira svečanu sjednicu u Domu kulture, gdje će se između ostaloga prikazivati film povodom 60. obljetnice osnivanja kluba. Slijede revijalna i finalna utakmica Turnira prvaka međimurskih nogometnih liga. Manifestacija završava stand-upom komičara Aleksandra Lazića pod šatorom u Palovcu, nakon čega će publiku zabavljati Vulkan. Ulaz na sva događanja je besplatan.

– Povodom Dana Općine pripremili smo bogat program te se nadamo da će posjetitelji uživati. Zahvaljujem udrugama i pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže u što većem broju! – rekao je načelnik Male Subotice Valentino Škvorc.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje