Povežite se s nama

Sport

Perković, trener Varaždina: Moramo se još pojačati s nekoliko igrača u defenzivnom dijelu

Objavljeno:

- dana

Iza nogometaša Varaždina osmodnevne su pripreme u Kupresu, kao i tri pripremne utakmice. U prvoj su svladali Željezničar iz Sarajeva, a u drugoj su poraženi od Veleža, također člana bosanskohercegovačke Premijer lige, 2:0.

– Vrlo sam zadovoljan viđenim. Imali smo odličan tjedan u Kupresu, mukotrpno smo radili i naglasak je bio na fizičkoj pripremi, a manje na tehničko-taktičkim segmentima – rekao nam je Borimir Perković, trener Varaždina, koji ističe da je u obje utakmice bilo dobrih i lošijih stvari.

– U utakmici protiv Željezničara odigrali smo dobro, dok smo prije susreta protiv Veleža odradili nekoliko iscrpljujućih treninga pa nismo bili svježi, pa je to najveći razlog poraza – naglasio je Perković, čija je momčad u nedjelju, 7. srpnja, odigrala prijateljski susret sa slovenskim prvoligašem Celjem.

Završilo je 4:0 za Varaždince. Kad je u pitanju igrački kadar novog prvoligaša, kadrovska križaljka se još uvijek slaže.

Već ranije otišli su Maks Juraj Čelić u Goricu i Stjepan Babić u redove novoga slovenskog prvoligaša Tabora Sežane, dok su pristigli Stjepan Oštrek iz slovenske Nafte i Dominik Glavina, koji je posljednji angažman imao u ciparskom Enosisu Paralimniju.

Na posudbu iz Rijeke došao je Tomislav Turčin, 22-godišnji ofenzivni veznjak. Riječ je o Vinkovčaninu koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Širokom Brijegu, a bio je na posudbi i u Rudešu.

Na probu je stigao i Mak Varešanović, nekadašnja velika nada Sarajeva, koji je već dvije godine član talijanskog Udinesea i koji ima nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne kategorije Bosne i Hercegovine.

Pojačanja

– Varešanović je mlad igrač koji je odradio nekoliko treninga s nama, no Tomislav Turčin će nam biti od velike koristi – naglasio je Petković, kojemu nastavak priprema s varaždinskim nogometašima slijedi u Varaždinu. Ističe da sastavljanje kadrovske križaljke još nije ni blizu kraja.

– Moramo se pojačati s još nekoliko igrača u defenzivnom dijelu. Potrebni su nam još jedan stoper, lijevi i desni bočni igrač te zadnji vezni. Mnogo je utakmica u Prvenstvu i potrebna nam je širina – zaključio je Perković, čija će momčad u srijedu, 10. srpnja, odigrati još jednu prijateljsku utakmicu. Protivnik za taj susret još nije određen, no zna se protivnik za nedjelju, 14. travnja. Tada će varaždinski nogometaši u „generalki“ ugostiti saudijski Al Ahli, koji vodi varaždinski trener Branko Ivanković.

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje