Povežite se s nama

Sport

Baseball klub „Vindija“ organizira 22. međunarodni baseball turnir „Vindi Iso Sport 2019“

Objavljeno:

- dana

Baseball klub „Vindija“ organizira tradicionalni 22. međunarodni baseball turnir za mlađe kategorije „Vindi Iso Sport 2019“.

Turnir će biti održan od 30. kolovoza do 1. rujna na igralištu „Home of Vindija baseball“, iza Prve osnovne škole Varaždin.

Gostovat će ukupno 10 ekipa iz Srbije, Mađarske i Hrvatske te će se tijekom vikenda od 9 do 19 sati odigrati 22 utakmice.

Osim natjecateljskog, turnir ima i zabavni karakter, pa će se tako u subotu, 31. kolovoza, u 19 sati odigrati prijateljska softball utakmica između igrača, roditelja i trenera.

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin uz Rudeš najmanje je novca potrošio na plaće igrača u SuperSport HNL-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svakog travnja nogometna javnost dobije na uvid financijske izvještaje klubova SuperSport HNL-a za prethodnu kalendarsku godinu.

Javna objava financijskih izvještaja je obveza klubova u postupku licenciranja pri HNS-u te svakako pridonosi transparentnosti klubova, posebno prema svojim navijačima.

Svaki klub u financijskom izvještaju navodi stavke “plaće igrača”, “porezi i doprinosi – igrači” i “ostali nerazvrstani troškovi primanja igrača”. Svi iznosi su potom zbrojeni pod stavku “troškovi primanja igrača”, što uključuje dogovorene plaće te isplaćene bonuse i premije. Prilikom usporedbe klubova, koristit ćemo stavku “troškovi primanja igrača”.

Najviše na plaće igrača u 2023. godini je u tu svrhu potrošio Dinamo – 20.948.038 eura i nitko mu nije ni blizu. Hajduk je na plaće potrošio 11.995.803 eura, slijedi Osijek s 8.216.812 eura pa vodeća Rijeka koja je na plaće igrača potrošila  5.790.525 eura.

Ostali klubovi u ligi troše značajno manje novca, a među njima se ističu Istra s 2.534.845 eura i Lokomotiva s 2.373.739 eura koje su potrošili na plaće igrača. Gorica (1.562.268), Slaven (1.473.361) i Varaždin (1.411.053) troše otprilike jednako, a uvjerljivo zadnji je Rudeš (571.083) koji nije potrošio ni trećinu iznosa kao ta tri kluba, no to moramo uzeti s rezervom jer je pola godine bio drugoligaš. 

Izvor: Index

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje