Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Obilježen Hrvatski olimpijski dan, na čakovečkom stadionu vježbalo tisuću djece!

Objavljeno:

- dana

Na današnji dan već trinaestu godinu zaredom obilježava Hrvatski olimpijski dan i to povodom godišnjice utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

U obilježavanje se tradicionalno uključuju škole i vrtići, a ove godine bilo je posebno svečano. Naime, na stadionu SRC Mladost u Čakovcu, tisuću djece i mladih družilo se, zabavljalo i zajedno rekreiralo. U program obilježavanja Olimpijskog dana uključili su se I. i III. osnovna škola, OŠ Ivanovec te Dječji vrtići Cvrčak i Cipelica iz Čakovca. Održano je i prigodno atletsko natjecanje učenika osnovnih škola, a pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Gorana Kolarića, svi okupljeni zajedno su i vježbali. – Ovaj dan zamišljen je kako manifestacija koja će djeci i mladima promovirati značaj sporta za društvu, ali i poticati olimpijska načela. Razumijevanje, mir, solidarnost među ljudima, pozitivno natjecanje te uključenost svih odrednice su olimpizma, te su to vrednote koje se trebaju razvijati kod djece i mladih – rekla je, među ostalim, hrvatska olimpijka, hrvatska rekorderka u bacanju kladiva Ivana Brkljačić. Pozdravljajući čakovečke mališane i osnovnoškolce u ime svih hrvatskih olimpijaca, izrazila je zadovoljstvo što se u Čakovcu ovaj dan obilježava ovako svečano i masovno. – Grad Čakovec ulaže mnogo financijskih sredstva i truda kako bi ta načela promovirao, poticao i dodatno unaprjeđivao. Iduće godine bit ćemo Europski grad sporta, a događanjima koja će se protezati kroz cijelu 2020. godinu zajednički nazivnik bit će Sport svima – rekao je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te naglasio da je upravo bavljenje sportom preduvjet psihofizičkog zdravlja kako pojedine osobe, tako i cijelog društva. Dodao je i da nije slučajno što se Hrvatski olimpijski dan obilježava upravo na SRC Mladost, jer je tijekom ljeta postavljena nova atletska staza, a pred završetkom je i izgradnja novih atletskih borilišta. – Ta ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu činimo ponajviše zbog djece i mladih, kako bi imali vrhunske uvjete za bavljenje sportom i rekreacijom. Jer sve navike koje steknete u djetinjstvu i mladosti, ostat će vam zauvijek – poručio je na kraju gradonačelnik Kovač. Hrvatski olimpijski dan obilježen je i dizanjem olimpijske zastave i intoniranjem olimpijske himne. Nju je, uz pomoć Ivane Brkljačić, podigao Martin Slamek, šestogodišnji polaznik Dječjeg vrtića Cipelice, skupina Točkice. Samom početku obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana nazočili su i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić i predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša. Upravo su atletičari pomogli u organizaciji natjecanja u trčanju i bacanju vorteksa.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje