Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Varaždinci i Međimurci uživali u adrenalinskom programu AirPowera u Austriji

Objavljeno:

- dana

Brojni atraktivni sudionici dvodnevnog programa međunarodnog aeromitinga u austrijskom Zeltwegu još su jednom bili dovoljan razlog da zaljubljenici u zračne vratolomije iz Međimurja i Varaždina krenu na cjelodnevno putovanje.

“Leteći bikovi”

Naime, Austrijske oružane snage, Red Bull i Savezna zemlja Štajerska su 6. i 7. rujna već deveti put ugostili zrakoplovnu priredbu koja je, podsjećamo, 2000. godine krštena imenom AirPower. Ovogodišnji moto organizatora bio je „Letimo u Austriju“, u kojoj su u vojnoj zrakoplovnoj bazi (Fliegerhorst Hinterstoisser) više od 180.000 posjetitelja dočekali tmurni oblaci i kiša. – Ovu zrakoplovnu priredbu redovito posjećujem od kraja 90-ih godina prošlog stoljeća i pomalo sam razočaran. Organizatori su, nažalost, termin održavanja AirPowera pomaknuli u rujan i pokazalo se da to nije dobro. Niska naoblaka s bazom oblaka ispod 300 metara je prisilila vrhunske pilote na prilagođavanje letačkog programa slaboj vidljivosti – ističe Robert Keretić, član Aerokluba Međimurje, koji je od 2017. godine ponosni vlasnik dozvole sportskog pilota.

U Muzeju vojnog zrakoplovstva u zračnoj bazi “stanuje” i kamuflažni hrvatski MiG-21

Dodajmo da smo u brojnoj karavani zrakoplovnih entuzijasta pristiglih iz svih krajeva Hrvatske zamijetili Roberta Mišaka, neumornog organizatora tradicionalnoga varaždinskog aeromitinga CIAV, ali i izleta na ovakve spektakle. – U Zeltweg su ove godine uz članove Aerokluba Varaždin putovali zainteresirani službenici PU međimurske (Regionalni klub IPA Međimurje) i PU varaždinske. Iako je loše vrijeme djelomično omelo najavljeni program, organizatorima treba čestitati jer je sve prošlo uz samo jedan manji incident pri slijetanju dvokrilaca, koji su vjerno uprizorili zračni dvoboj iz Prvoga svjetskog rata – rekao je tajnik Aerokluba Varaždin, čiji su predstavnici u Zeltwegu uručili uramljene fotografije i zahvalnice pilotu bojniku Christianu Sagfriedmülleru za dojmljiv nastup na CIAV-u 2018. Posjetitelji ovogodišnjeg AirPowera mogli su razgledati i uživati u letovima 200-tinjak različitih zrakoplova, a akrobatska skupina HRZ-a „Krila Oluje“ u Zeltwegu je odlično odradila svoj 199. nastup (55. u inozemstvu!).

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje