Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska policija u srijedu kontrolira brzinu, a kod Varaždinskog groblja povremeno zatvorena cesta

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodit će sutra, 30. listopada, pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja prekoračenja brzine s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća u kojima se kao uzrok pojavljuje nepropisna ili neprimjerena brzina.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, u četvrtak, 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenog, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

– Vezano uz navedeno, skrećemo pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu – kažu iz PU varaždinske.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja s ulicom Gustava Krkleca do raskrižja sa ulicom Franje Račkog), biti će povremeno zatvoren te će promet odvijati obilaznim pravcima.

Također, od srijede, 30. listopada do nedjelje, 3. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

Od 30. listopada do 1. studenog, na prilaznim cestama prema groblju u Ivancu, odredit će se privremena regulacija prometa tako što će se ulica Žrtava hrvatskih domovinskih ratova, od raskrižja s ulicom Mirka Maleza pa do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića, odrediti kao jednosmjerna ulica. Ulicom Augusta Cesarca koja vodi prema groblju, dana 30. i 31. listopada, uspostavit će se jednosmjerni tok prometa iz smjera ulice Žrtava hrvatskih domovinskih ratova, dok će u petak, 1. studenog, biti zatvorena za promet svih vozila s obje strane.

Nadalje, u četvrtak i petak, 31. listopada i 1. studenog od 7 do 19 sati, u Lepoglavi, na prilaznim cestama prema groblju, odredit će se privremena regulacija prometa tako što će se ulica Eugena Kvaternika od raskrižja prema groblju i dalje kroz mjesto Donji Vulišinec na ulici Ivana Mažuranića, odrediti kao jednosmjerna.

Privremena regulacija prometa biti će postavljena i na prilaznim cestama prema groblju u Kamenici te će se zabraniti prometovanje motornih vozila na nerazvrstanoj cesti kod Područne škole u Žarovnici i na nerazvrstanoj cesti kod stare Osnovne škole u Kamenici. Obilazna nerazvrstana cesta „od Križa“ prema Žarovnici biti će jednosmjerna tako što će se dozvoliti prometovanje u smjeru Žarovnice.
Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

Također, policija poziva građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. U svezi navedenog, mole građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Život i društvo

U Trnovcu održane dječje seoske igre „Kak su se naši dedek i babica igrali“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već petu godinu, KUD „Mak” Trnovec, uz podršku Općine Trnovec Bartolovečki, provodi i realizira projekt dječjih seoskih igara pod nazivom „Kak su se naši dedek i babica igrali” u kojem sudjeluju zainteresirana djeca s područja općine i Varaždinske županije te dječje skupine gostujućih prijateljskih KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva.

Ove godine sudjelovalo je osam ekipa i to tri ekipe KUD-a „Mak“ Trnovec, po dvije ekipe KUD-a Martijanec i dječjeg vrtića ZEKO te ekipa CTK Varaždin. Prvo mjesto osvojio je KUD „Mak” Trnovec 3, drugi je bio KUD „Mak” Trnovec 2, a treće mjesto osvojila je ekipa Martijanec 2.
Svi članovi ekipa primili su medalje, a najuspješniji i pehare za prvo, drugo i treće mjesto.

Manifestacija je edukativno-prezentacijskog karaktera jer sve sudionike uči načinu igranja nekih novih-starih igara i kvalitetnom provođenju vremena u prirodi.

– Dječje seoske igre natjecateljskog su karaktera, a tijekom njihova održavanja potiče se fair play, suradnja, zajedništvo unutar tima, poštovanje prema članovima suparničkih timova i pridržavanje postavljenih pravila kao esencijalnih elemenata sporta i cjelokupnog djelovanja. Svi timovi igraju sve igre i skupljaju bodove prema vremenu potrebnom da završe igru. Bodovi skupljeni po igrama se zbrajaju i pobjednik postaje tim koji je osvojio najviše bodova. Prilikom proglašenja pobjednika, svi članovi tima dobivaju medalje i priznanje za sudjelovanje, dok timovi koji su osvojili prva tri mjesta osim medalja i priznanja dobivaju slatke pakete – objasnio je predsjednik KUD-a „Mak“ Trnovec, Miro Koren.

Tijekom provođenja manifestacije djeca, mladi, roditelji i svi žitelji Općine Trnovec Bartolovečki upoznati su s mogućnostima kvalitetnog provođenja slobodnog vremena te motivirani da izađu u prirodu kako bi osvijestili da je puno ljepše i zanimljivije razgovarati s prijateljima uživo. Zbog toga je poželjno da dođu i odrasli kako bi dobili neko novo iskustvo kojim će moći dodatno poticati svoju djecu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje