Povežite se s nama

Život i društvo

Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Novome Marofu

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Novome Marofu.

Prva akcija održana je jučer, 5. studenoga. Akciji su pristupile 63 osobe, a prikupljeno je 58 doza krvi.

Krv je darovalo 46 muškaraca i 12 žena, a pet osoba je odbijeno zbog manjih zdravstvenih tegoba.

Iduće organizirano darivanje krvi bit će 12. studenoga u Vatrogasnom domu Novi Marof na prvome katu od 8 do 12 sati.

Iz GDCK-a pozivaju sve dobrovoljne darivatelje krvi u dobi od 18 do 65 godina, i one koji to žele postati, da se odazovu akciji.

Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu DDK, a prije davanja krvi preporuča se popiti dovoljno vode i pojesti lagani obrok.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi će se fotografirati.

Informacije vezane za akcije DDK mogu se saznati u GDCK-u Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16, pozivom na broj 042/611-401 ili na Facebook stranici GDCK-a Novi Marof.

Život i društvo

Vijeće za komunalnu prevenciju: krađe i teške krađe najveći problem za policiju u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stanje sigurnost na području Grada Varaždinskih Toplica na zadovoljavajućoj je razini, potvrđeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj u četvrtak, 9. svibnja.

O stanju sigurnosti Vijeće je izvijestio načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek koji je rekao kako je stanje sigurnosti dobro, istaknuvši kako najveći problem predstavljaju krađe i teške krađe.

Tako je na području grada protekle godine zabilježeno ukupno 87 kaznenih djela, što je povećanje za četiri posto u odnosu na 2022. godinu. Najviše kaznenih djela zabilježeno je u segmentu gospodarskog kriminaliteta gdje su zabilježena 33 kaznena djela, u odnosu na šest njih koliko ih je bilo 2022. godine. Najveći pad zabilježen je u segmentu droga gdje je zabilježen pad od 58 %, a zabilježen je i pad kaznenih djela na štetu mladeži i obitelji.

Pao je i broj prometnih nesreća, pa je tako u 2023. godini bilo njih 18 što je pad za 42 % u odnosu na 2022. godinu.

U protekloj godini postavljene su dvije nadzorne kamere, za što je načelnik Beštek istaknuo kako su Varaždinske Toplice pozitivan primjer te da se radi o sigurnom gradu bez težih kaznenih djela.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula je kako im je važna sigurnost svih sudionika u prometu te pohvalila suradnju sa policijom i sa svim sudionicima Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Ujedno se osvrnula i na problem Društvenog doma u Jalševcu Svibovečkom gdje je postavljena ograda i netko ju redovno razvaljuje. Ujedno je kao jedan od problema istaknuto i kupanje na arheološkom lokalitetu zbog potencijalnih nesretnih slučajeva.

Nastavite čitati

Život i društvo

Radovi na dječjem vrtiću u Hrašćici dobro napreduju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradilište novog Dječjeg vrtića u Hrašćici, prigradskom naselju Grada Varaždina, obišao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Kako se uvjerio u pratnji svojih suradnika i u razgovor s predstavnicima izvoditelja radova, radovi na vrtiću napreduju dobro te bi trebali biti završeni na vrijeme kako bi na jesen bile upisane prve skupine djece.

Do sada su već izvedeni temelji, postavljena je konstrukcija koja je zatim zatvorena panelima te pokrov. Trenutno se izvode radovi na postavi stolarije, postava podova te instalaterski radovi.

Javna zgrada dječjeg vrtića biti će namijenjena za dvije skupine djece jasličke dobi i dvije skupine djece vrtićke dobi. Predviđeni kapacitet vrtića je oko 68 djece.

Zgrada će sadržavati ukupno četiri sobe za četiri skupine djece sa popratnim sadržajem (sanitarni čvor i vanjska natkrivena terasa), ispred svake skupine nalaze se garderobe, ukupno dvije za po dvije skupine.

U dječjem vrtiću također će se nalaziti administrativni dio koji se sastoji od ureda, prostor za izolaciju, sanitarnog čvora i spremišta te dio gdje se nalazi čajna kuhinja, spremišta, kotlovnica i sanitarni čvorovi za osoblje i posjetitelje.

U središnjem dijelu zgrade smještena je polivalentna dvorana s polivalentnom terasom i popratnim sadržajem. Glavni ulaz u zgradu dječjeg vrtića smješten je na sjevernoj strani kroz natkriveni ulaz.

Radove izvodi „KONTURA “ d.o.o. , a vrijednost radova je 1.272.982,09 eura s PDV-om.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje