Povežite se s nama

Život i društvo

Advent u Vidovcu: Motomrazovi, Badnjak uz ribice i nastupi najmlađih

Objavljeno:

- dana

I Općina Vidovec za svoje je stanovnike pripremila manifestaciju “Advent u Vidovcu”.

Povjerenstvo za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec i vidovečke udruge pozivaju sve na “Advent u Vidovcu”.

Advent počinje ove subote, 30. studenoga, paljenjem prve adventske svijeće u Tužnom, a završava 31. prosinca ispraćajem stare i dočekom Nove godine “Memorijal Zdravko Cafuk”.

Porogram je bogat a iz njega valja izdvojiti dječje priredbe, dolazak Motomrazova i Badnjak uz ribice.

Evo kompletnog programa:

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Život i društvo

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” ima brojne planove za ovu godinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” održala je u subotu, 27. travnja, redovnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu na Budincu.

Predsjednica Udruge Božica Mikulčić izvijestila je prisutne o aktivnostima koje su provedene u 2023. godini te je posebno istaknula neke od planiranih aktivnosti u 2024. godini: završetak projekta izgradnje sanitarnog čvora kod Etno kuće, redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća, sudjelovanje na sportskim igrama, sudjelovanje na proslavi Dana općine te brojna gostovanja zbora Udruge.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec koji je čestitao članovima Udruge na postignutim rezultatima u proteklom razdoblju te im zahvalio na sudjelovanju na svim općinskim manifestacijama. Istaknuo je kako se značaj umirovljenika u ovoj sredini odlikuje kroz ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine. Stoga je Općina Ljubešćica u 2024. godini osigurala sredstva u iznosu od 20.000 eura za božićnice umirovljenicima i dodijelila 3200 eura za provedbu projekta Živjeti aktivno u zlatnim godinama po provedenom natječaju.

Nakon skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje umirovljenika i prisutnih gostiju uz prigodni domjenak, a za dobru atmosferu bio je zadužen “Bajs bend” i dobro uvježbani zbor Udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje