Povežite se s nama

Međimurje

Natječaj Udruge “Mlada pera”: poznata dobitna kombinacija!

Objavljeno:

- dana

Zadnji literarni natječaj Udruge “Mlada pera” ove godine “Koja je dobitna kombinacija?” bio je pun pogodak!

Naime, na natječaju su traženi zajednički radovi roditelja i djece ili da svatko napiše svoju priču, ili da dijete opiše neki događaj viđen iz svog kuta, a roditelj iz svoga. Iz Udruge kažu da su imali zaista sve moguće kombinacije s djetetom, bakom, mamom, tatom, ali i cijele obitelji, pri čemu su priče plod literarnog druženja obitelji.

Suradnja i ambasadori

– Imamo priče svih članova obitelji, pa novinarske grupe osnovne škole u koju su se za ovaj natječaj privremeno uključili i roditelji… Uspjeli smo potaknuti interes za literarnom suradnjom djeteta i roditelja i to nas u Udruzi “Mlada pera” čini izuzetno sretnima i ponosnima! Posebno veseli i što su se svi učenici Područne škole Jablan odazvali na natječaj sa svojim roditeljima, zbog čega je ta škola ponijela titulu Izvora literarnog izražavanja mladih za 2019. godinu!

Udruga “Mlada pera” odlučila je svake godine na neki način nagraditi/pohvaliti/istaknuti i pojedinca u njegovom literarnom stvaralaštvu jer smatramo da samom svojom povećanom aktivnošću u literarnom izražavanju promovira taj način kreativnosti i prema drugima.
Pojedincima se dodjeljuje titula Ambasadora/-ice Udruge “Mlada pera”, a za 2019. godinu titula Ambasadorice Udruge dodijeljena je Giti Radiković, učenici 2.a razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec. Mladoj ambasadorici Udruge zbog izuzetne kreativnosti bit će u zborniku posvećen poseban Gitin kutak!

U moru dobrih radova teško je bilo odabrati najbolje, iako je Zlatno pero dodijeljeno jednoglasno: Dobitna kombinacija su kći i otac – Mia Butorac i tata Alen iz Kastva. U jednoj priči oni se izmjenjuju u prepričavanju neobično običnoga dana viđenog očima djeteta i očima roditelja. Vrlo nadahnuto! – kažu u Udruzi.

Zbornik u siječnju

Srebrno pero odlazi kombinaciji sin i mama na Cres: Nikoli Toiću i mami Marti. U vrlo živopisnoj priči, putem maštovitih likova triju vila, sin i mama ukazuju na problem zagađenja prirode koji ima utjecaja na djecu i na odrasle.

I Brončano pero odlazi kombinaciji sin i mama u Vukanovec, točnije u Zanjkovu grabu: ta kombinacija su Leon Kuzma i mama Martina. Priča je to u kojoj sin i mama razgovaraju o tome kako je Zanjkova graba gdje žive dobila ime.

Sve priče bit će objavljene u zborniku koji će u nakladi Udruge “Mlada pera” izaći najkasnije do kraja siječnja 2020. godine

To su priče u kojima se maksimalno vidi suradnja djeteta i roditelja, a Udrugin cilj je bio upravo maksimalno potaknuti zajednički rad:

– Naravno da je bilo još priča u kojima se vidi ta suradnja i to nam je izuzetno drago jer smo zaista pogodili ono pravo pa su detalji u odlučivanju o najboljima bili izuzetno važni. Zahvala i pohvala svima koji su se odazvali na natječaj! – dodaju “Mlada pera”.

Sve priče bit će objavljene u zborniku koji će u nakladi Udruge “Mlada pera” izaći najkasnije do kraja siječnja 2020. godine.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje