Povežite se s nama

Međimurje

Pristup informacijama: Županija, Čakovec i Nedelišće – najtransparentniji

Objavljeno:

- dana

U okviru edukativnog ciklusa „Pristup informacijama i transparentnost tijela javne vlasti“, povjerenik za informiranje Zoran Pičuljan je u petak, 13. prosinca, posjetio Međimursku županiju gdje je održao razgovor sa županom Matijom Posavcem.

Održana je i edukacija namijenjena službenicima za informiranje u tijelima javne vlasti.

– Jedna od temeljnih zadaća povjerenika za informiranje je praćenje koliko su tijela javne vlasti transparentna i otvorena u svom radu. Analizom transparentnosti utvrđeno je koliko su Međimurska županija, općine i gradovi proaktivni u objavi svega onoga o čemu građani moraju biti informirani putem mrežnih stranica. U samom vrhu po transparentnosti su sama Županija, Grad Čakovec i Općina Nedelišće – rekao je povjerenik Pičuljan.

Međimurje

Općina Gornji Mihaljevec i KUU ”Lipa” domaćini su manifestacije Dana Lipe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Mihaljevec i KUU ”Lipa” domaćini su manifestacije Dana Lipe.

Manifestacija počinje u subotu, 1. lipnja, svečanim otvorenjem, a u 19 sati bit će otvorena u dvorani Doma kulture u Gornjem mihaljevcu izložba “Da se ne zaboravi”.

Nedjelja, 2. lipnja, je rezervirana za biciklijadu.

Bogati program Dana Lipe traje do 7. srpnja.

Nastavite čitati

Međimurje

Više od milijun eura za obnovu sportske dvorane u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sredinom prošle godine Grad Mursko Središće prijavio je projekt Energetske obnove sportske dvorane Mursko Središće na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao Provedbeno tijelo za inicijativu 6 Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada javnog sektora“.

Početkom travnja ove godine stigla je Odluka o financiranju Energetske obnove sportske dvorane u Murskom Središću, a 28. svibnja je dostavljen i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za navedeni projekt u vrijednosti od 883.501,39 eura, dok ukupni troškovi projekta iznose 1.102.156,93 eura.

Gradu Mursko Središće je također putem Ministarstva turizma i sporta osigurano 136.419,00 za novi parket, te tako dolazimo do brojke od više od milijun eura za novu sportsku dvoranu, a time se značajno rasterećuje gradski proračun.

Energetska obnova sportske dvorane obuhvaća postavljanje novog krova, fasade, prozora, rasvjete, solara i ugradnju toplinskih pumpi. Slijedi postupak provedbe javne nabave te će se iza godišnjih odmora krenuti s radovima. Za vrijeme izvođenja radova na energetskoj obnovi sportske dovrane ista će biti u potpunosti zatvorena te će stoga učenici Osnovne škole Mursko Središće kao i udruge moći koristiti novouređeni Sokolski dom za svoje aktivnosti, dok će udruge koje odigravaju utakmice koristiti sportske dvorane u okolnim mjestima, a Grad Mursko Središće pokrit će troškove za isto.

Realizacijom ovog projekta sportska dvorana svakako će postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje