Povežite se s nama

Crna kronika

Policija kod muškarca u Jakopovcu i Leštakovcu pronašla automatsku pušku i streljivo

Objavljeno:

- dana

MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin jučer su temeljem naloga Prekršajnog suda u Varaždinu, pretražili kuću i druge prostorije u Jakopovcu i Leštakovcu kojima se koristi muškarac starosti 41 godinu i pronašli oružje.

Pritom je pronađena jedna automatska puška s preklopnim usadnikom, dva spremnika streljiva za automatsku pušku i više desetaka različitog streljiva.

– Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“, mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo – ističe PU varaždinska.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje