Povežite se s nama

Zabava & Stil

Bogat vikend na Adventu u Varaždinu: Akvarel, Nikola Marjanović i ledene skulpture anđela

Objavljeno:

- dana

Bogat vikend na Adventu u Varaždinu je pred nama – Matt Shaft, Allegre, Akvarel, Nikola Marjanović, ledene skulpture anđela…

Iako vam ni ove godine organizatori nisu mogli osigurati bijeli Božić pod snijegom, mogu vam ga uljepšati raspjevanim programom božićnog tjedna Adventa u Varaždinu.

Na Adventu na Stančiću nas u petak, 27. prosinca, u 18 sati očekuje nastup Matta Shafta, virtuoza na violini.

Budući da nas prošli vikend vrijeme nije mazilo, zbog čega je i odgođen koncert Nikole Marjanovića, ovog vikenda na Bijelom Korzu očekuju vas čak tri koncerta. Subotnje prijepodne, 28. prosinca, rezervirano je za ženski vokalni sastav Allegre, koje će od 11 zabavljati okupljene na Bijelom Korzu.

Za večernju zabavu bit će od 19 sati zadužen a cappella sastav Akvarel, poznat po izvođenju glazbe bez instrumentalne pratnje, jer njihovi instrumenti su isključivo njihovi glasovi. U nedjelju, 29. prosinca, će pak na Korzu od 19 sati nastupiti Nikola Marjanović.

Subotnje jutro bit će prožeto i humanitarnom notom budući da će s početkom u 10 sati na Trgu tradicijskih obrta mladi Interactovci skupljati pomoć za svoje prijatelje srednjoškolce kojima je potrebna pomoć kako bi zajedno otišli na maturalac. Podržite njihovu akciju Džeparac za maturalac svojom donacijom, a za uzvrat vas čeka fini čaj i još finije pecivo.

Nakon njih, u popodnevnim satima na isto mjesto dolaze članovi Rotary kluba Varaždin 1181 koji će uz podršku i znanje umjetnika iz cijele Hrvatske održati akciju „Oslobađanje anđela ledom okovanih“ prilikom koje će umjetnici izrađivati anđele iz velikih komada leda. Program će biti popraćen i glazbenim izvedbama zborova i bendova, a nakon što ledeni anđeli budu gotovi, održat će se i aukcija, a novi će vlasnici na poklon dobiti 3D printanu repliku njihovog anđela. Svi prihodi bit će donirani u humanitarne svrhe.

Iskoristite lijepo vrijeme i uživajte u obiteljskom Adventu u Varaždinu. Detaljan program pronađite na ww.adventuvarazdinu.hr.

Zabava & Stil

Glazbeni doživljaji subotnjeg prijepodneva vraćaju se na varaždinske balkone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glazbena subota, već dobro poznat i prihvaćen program kojim Turistička zajednica grada Varaždina oživljava staru gradsku jezgru vraća se ove subote, 11. svibnja, još atraktivniji.

U prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe, subotama u prijepodnevnim satima sve do 30. rujna, Varaždince i njihove goste gotovo na svakom koraku pratit će opuštajući zvuci i melodije.

Dok šećete varaždinskim ulicama i trgovima ili ispijate kavu na za to omiljenim lokacijama, moći ćete uživati u glazbi s balkona (Županijska palača od 10.30 i palača Sermage od 11 sati), a poseban doživljaj na Korzu stvorit će glazba iz glazbene kamperice (od 10 i od 19.30). Novu sezonu otvaraju Peharda&Györek na balkonu Županijske palače te Matavulj&Resnik na balkonu palače Sermage, dok će Trio Coda u jutarnjem i Duo Maximus u večernjem terminu biti zaduženi za glazbeni ugođaj na Korzu.

Poznata djela klasične glazbe i popularne glazbene teme iz filmova koje možda na prvu ne povezujete sa sakralnim prostorom, u izvedbi Višeslava Jaklina na grandioznim orguljama, odzvanjat će akustičnom varaždinskom katedralom, subotama od 18. svibnja od 11.30 sati.

Uz sve to, na Trgu tradicijskih obrta čiji korisnici prezentiraju pomalo zaboravljene vještine i čuvaju dugu tradiciju varaždinskog obrtništva, subotama od 10 sati, bit će organizirani gostujući programi i radionice tradicijske kulture poput licitarstva, čipkarstva i izrade tradicijskog nakita. U subotu, 11. svibnja, na rasporedu je radionica izrade tradicijskih igračaka „Od krpice do lutkice“ u organizaciji Centra tradicijske kulture čiji će se članovi pobrinuti i za glazbeno-scenski program, te prezentacija licitarstva koju će realizirati Licitarstvo Slavica.

Svi ovi sadržaji potiču razvoj lokalne glazbene scene, promoviraju kulturnu baštinu i obogaćuju turističku ponudu destinacije.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Baby Lasagna plasirao se u finale Eurosonga!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završilo je prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga, na kojem Hrvatsku predstavlja Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna.

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine ‘Velikih 5’ – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i domaćin natjecanja Švedska. Baby Lasagna je sa svojom pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’ nastupao sedmi po redu te je prošao u finale.

Osim Baby Lasagne u finale su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Drugo polufinale je na rasporedu 9. svibnja, a finale u subotu, 11. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje