Povežite se s nama

Sport

“Mi znamo kako se osvajaju naslovi prvaka!”

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Nakon sinoćnje pobjede STK Starr nad ekipom STK Libertas Marinkolor 4:3, trener i sportski direktor varaždinske ekipe Matthias Landfried ovako je prokometirao jučerašnje pripreme za meč. 

– Jučerašnji susret bio je meč u kojem su šanse za pobjedom bile 50:50. Dubrovnik je svoju taktičku postavu posložio tako da njihov najbolji igrač Roko Tošić ne mora igra protiv našeg aduta Zeng Jia. To smo mi predvidjeli i po tome sam izabrao našu taktičku varijantu postave igrača. Bila je to jedna teška igra nadmudrivanja prije i za vrijeme samog meča, rekao je Landrfied.


Treba dodati da je dubrovačka postava vrlo jaka. U Superligi nisu ubilježili niti jedan poraz do sinoćnjeg prvog finalnog meča. Roko Tošić je bio finalist ovogodišnjeg pojedinačnog Prvenstva Hrvatske, a Miho Simović je bio polufinalist. Dok je dubrovački par Roko Tošić/Tomislav Japec osvojio naslov prvaka Hrvatske na ovogodišnjem PH održanom u sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin u organizaciji STK Starr. Varaždinska postava tempirala je formu za završnicu sezone i to se pokazalo dobro. Osvojili su naslov viceprvaka Europske Superlige, dogurali su do trećeg kola ETTU Cupa i imaju otškrinuta vrata prema naslovu prvaka hrvatske Superlige.


– Sada imamo dvije šanse u Dubrovniku, najprije 13. svibnja a ako ne uspijemo pobijediti ostaje nam još susret tri dana kasnije, također u Dubrovniku. Mi se nadamo da ćemo iskoristi prvu „meč loptu“ već u subotu. Ponovo je sve moguće, a dvorana u Dubrovniku je pravi „vještičji kotao“. Ali mi imamo dovoljno iskustva i već smo igrali više finalnih mečeva te znamo sve o tome kako se osvajaju naslovi, naglasio je Landfried.


Varaždinska ekipa sutra putuje prema Dubrovniku i još spremnija dočekuje drugi finalni susret. Od staloženog Zeng Jia nakon odličnih partija u Varaždinu očekuje se nastavak odlične serije nepobjedivosti i u Dubrovniku. Tomislav Zubčić sinoć je odigrao najbolje mečeve u ovoj sezoni i u odličnoj je formi. Ronald Ređep oporavlja se od bolesti i bit će najvjerojatnije u punoj snazi već u subotu.


Prognoze među varaždinskim ljubiteljima stolnog tenisa govore da bi varaždinci sličnim rezultatom mogli slaviti već u subotu i donijeti u Varaždin pehar hrvatskog ekipnog prvaka. To bi svakako bio izvanserijski rezultat jer u Varaždinu već dugo nije bilo prvaka hrvatske u nekom olimpijskom ekipnom sportu s ovako velikom konkurencijom, kao što je u stolnom tenisu.

Sinoćnju pobjedu u prvoj utakmici finala hrvatske stolnoteniske Superlige STK Starr postigao je i uz pomoć domaćih navijača. Prvom finalnom susretu protiv STK Libertas Marinkolor pratilo je više od 200 gledatelja. 
Dobrim dijelom bilo je tu rekreativaca, ljubitelja stolnog tenisa ali i mladih koji tek usvajaju prve stolnoteniske korake.
Svima koji su bili od 17:00 do 21:10 sat u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin posebno se zahvaljuju igrači i uprava kluba.
Također, zahvala i svima onima koji su pratili live stream i od kuće navijali za varaždinsku ekipu. 
Stream se mogao pratiti na klupskoj stranici www.stolni-tenis.com.hr a snimka je i dalje na https://www.youtube.com/watch?v=ZOk2EXbuxqI
Reportaža s utakmice bit će emitirana na Sportskoj televiziji.

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje