Povežite se s nama

Zabava & Stil

Sowas isprašio 150 bendova i zaradio turneju po Švedskoj

Objavljeno:

- dana

Dobar koncert

Varaždinska alternativci, grupa SOWAS, uskoro pustuju na mini turneju po Švedskoj

Turneju su zaradili pobjedom na HGF festivalu u Slavonskom Brodu, gdje su bili bolji od čak  150 hrvatskih bendova. 

Dečki su jučer imali solo koncert u  varaždinskoj Sinagogi, gdje su nastupili  u sklopu MOP Špancirfest festivala. Bend je zadovoljan odazivom publike, koja je, vele, potvrdila da u Varaždinu postoji interes za ovakva događanja i da je gradu hitno potreban adekvatan koncertni prostor.

 

 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Strani veleposlanici u Ludbregu učili fotkati, a neki su i “poletjeli“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski fotograf Damir Hoyka u Ludbregu je održao radionicu na kojoj je osnovama fotografiranja i to mobitelom, poučio skupinu europskih veleposlanika.

Motive su pronalazili na najpoznatijim turističkim i povijesnim lokalitetima, pa su veleposlanici osim o fotografiranju puno toga doznali i o tom podravskom gradu.

Veleposlanica Nizozemske te veleposlanici Norveške, Slovenije, Belgije i Finske tu su doznali o kojim postavkama mobitela treba voditi računa kako bi ono što želimo fotografirati ispunjavalo što više elemenata dobre fotografije.

Neki od sudionika priuštili su si i let u osebujnom simulatoru.

– Hvala kolegama na pozivu za sudjelovanje u ovom kreativnom projektu! Osim što smo učili fotkati, probali smo i letjeti na simulatoru u znanstvenom centru financiranom bespovratnim sredstvima Norveške i EGP-a – pohvalili su se iz norveške ambasade.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Tribinama NK Varaždina zbog nove himne Vatrenih danas se prolamao silan huk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon brojnih pjesama različite tematike koje dosad kao autor snimio Dražena Popijač Pupi, na red je stigla i nova himna Vatrenih.

Podsjećamo, lani je realiziran projekt himne NK Varaždina u suradnji s Udrugom veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, čiji je član i spomenuti glazbenik.

– Ta himna bila je dobro prihvaćena i potakla me da napravim i jednu originalnu pjesmu za hrvatsku repku. I sam sam bio u ratu kao branitelj pa imam „filing“ kakav drugi autori nemaju – veli naš sugovornik koji potpisuje tekst i glazbu.

Na njega se nadovezao Robert Puja, predsjednik UV 7. gbr „PUMA“, koji se osvrnuo na dugogodišnju suradnju s Pupijem.

– Od ideje do realizacije novog projekta prošlo je kratko razdoblje i prošlog tjedna imali smo radni sastanak na kojem je odlučeno da u snimanju spota i pjesme sudjeluju branitelji. To je bio logičan potez jer su „provučeni“ kroz stihove. Pjesma je prava – navijačka, a danas su na snimanju sudjelovali veterani Roda, 104. brigade, Tigrova i Puma. Iz svake spomenute postrojbe sudjelovalo je po 10 branitelja koji pjevaju refrene u navijačkom stilu. Ideja je bila da mora zvučati moćno – objasnio je Robert Puja.

Dodajmo da je pjesma melodična i zasigurno će biti izvođena tijekom predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva i onih natjecanja koja slijede.

Kako je to sve skupa danas izgledalo na stadionu NK Varaždina pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje