Povežite se s nama

Crna kronika

Lažno se predstavljaju i nude zamjenu eura za nove novčanice

Objavljeno:

- dana

Ne nasjedajte

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su dojave da su se posljednjih nekoliko dana na našem području pojavile osobe koje zovu osobe starije životne dobi te se predstavljaju kao zaposlenici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i nude zamjenu eura za nove novčanice.

Pritom obavještavaju takve osobe da će im na kućnu adresu poslati „svoje djelatnike“ radi provjere.

– Ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da ne nasjedaju na takve ponude jer Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ne šalje nikakve djelatnike na teren niti ima bilo kakve potrebe za zamjenu novčanica. Ukoliko građani stvarno iz nekog razloga trebaju obaviti novčane transakcije, upućujemo ih da isto obave u bankama i drugim novčarskim institucijama.  Ako netko od građana zaprimi takav poziv, molimo da o istom obavijeste policiju na broj 192 – ističu iz PU varaždinske. 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje