Povežite se s nama

Sport

Novi poraz pomlađene ženske odbojkaške reprezentacije u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

ODBOJKAŠICE SKROZ POSRNULE

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija izgubila je i susret protiv Bugarske, u sklopu kvalifikacijskog turnira iz serije World Grand Prix.

U drugoj utakmici trećeg kruga kvalifikacijskog turnira iz serije World Grand Prix koji se igra u Varaždinu reprezentacija Hrvatske poražena je od ekipe Bugarske s 0:3, po setovima 18:25, 17:25 i 17:25.

Nakon što je naša ekipa zbog slabe igre doživjela težak poraz od Argentine, bilo je teško očekivati da će se uspjeti oporaviti. Doduše, Argentina je danas pobijedila Portoriko s 3:0 i tako pokazala da uopće nije tako slaba ekipa kako se smatralo.

Hrvatske reprezentativke igrale su s nešto više snage i energije nego protiv Argentine, a na trenutke pokazale su da su njihovi dometi ipak puno veći nego što to pokazuju trenutni rezultati. Nažalost nakon prijema servisa ponovno se loše prelazilo u fazu napada i tu slabost, koja nas je pratila u svim dosadašnjim utakmicama, nismo uspjeli prevladati ni protiv relativno jakih Bugarki. Bilo je, doduše, dobrih akcija, lijepih realizacija napada, pa i solidnih obrana, ali to protiv iskusnijih Bugarki nije bilo dovoljno. Posebice zbog toga što na utakmicama takve razine protivnice odmah kažnjavaju svaku pogrešku, a mi smo ih imali, kao i u svim prethodnim utakmicama, ipak previše.

Treba međutim priznati da su Bugarke ipak puno jača ekipa, te da naše igračice objektivno govoreći nisu imale puno šansi da naprave bolji rezultat. Pogotovo što je potpuno zakazala blok igra, do sada naše najjače oružje. U prvom i drugom setu imali smo samo po dvije uspješne obrane, a u trećem tri.

Naše reprezentativke ušle su puno bolje u meč nego dan ranije protiv Argentine i nisu dopuštale Bugarkama da u početku ostvare neku veću prednost. Nažalost, Fabris i Luketić, koje su bile daleko najefikasnije, dobile su u napadu nekoliko vrlo teških lopti, pa umjesto da povedemo, Bugarske su ostvarile prednost od 6:9. No, naše djevojke su zahvaljujući dobrim napadima izjednačile na 11:11. Nažalost, to je bilo sve jer su Bugarke zahvaljujući našem lošem prijemu servisa te slabijoj distribuciji lopti u napadu za čas stvorile prednost od 12:16, a potom i od 14:21. Sigurnom i rutiniranom igrom Bugarke su osvojile set uvjerljivom prednošću od 18:24.

U drugom setu, nakon što je sredinom prvog seta ušla Štimac, igra naše reprezentacije u napadu donekle se popravila, pa su naše djevojke uspijevale održavati rezultatsku ravnotežu. Napadi Fabris i Luketić postali su, zahvaljujući boljim loptama, opasniji i efikasniji. Čak smo uspjeli steći prednost od 11:9 i 14:11. No, nakon nekoliko promašaja u napadu, Bugarke su nas stigle, te povele s 15:17. Od tada naše igračice nisu uspijevale uspostaviti normalan ritam igre, pa su u odlučujućim trenucima drugog seta napravile seriju pogrešaka što su Bugarke iskoristile da ponovno osvoje set s velikom prednosti od 17:25.

Početak trećeg seta , bio je repriza prva dva. Do 8:8 naša reprezentacija uspijevala je nekako držati korak s Bugarkama, no tada je napravljena već uobičajena serija pogreške tako da su protivnice vrlo brzo pobjegle na četiri poena razlike, te povele s 8:12 i 10:14. Povremeni dobri potezi u obrani i napadu ipak nisu nisu bili dovoljni da se ozbiljnije ugroze Bugarke koje su pred kraj pobjegle na 11:16. Kao i u prva dva seta tako su i u trećem, tu prednost Bugarke su mirno održavale do kraja susreta.

Najefikasnije u napadu bile su Fabris s 10 poena, Luketić s 8, Strunjak sa 7, Butigan i Pavičić s po 3 poena.

Hrvatska je igrala u sastavu: Rene Sain, Nikolina Božićević, Božana Butigan, Lara Štimac, Ema Strunjak, Katarina Pavičić, Jelena Šunjić, Samanta Fabris, Natalia Tomić, Matea Ćurak, Lara Vukasović, Katarina Luketić.

Bugarska: Dimitrova, Stoyanova, Slancheva, Dimitrova, Rabadzhieva, Paskova, Barakova, Barakova, Dancheva, Grigorova, Guncheva

Izvor: hou.hr
Foto:

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje