Povežite se s nama

Međimurje

Alojzije, Daria, Sebastijan i Gita natprosječni na maturi

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJA ZNANJA

Da se svako ulaganje u obrazovanje višestruko vraća, najbolje dokazuje četvero međimurskih maturanata koji su s natprosječnim rezultatima riješili državnu maturu.

Uspjelo je to učenicima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Sebastijanu Kocenu, prvom u generaciji u osnovnoj razini engleskog jezika, koji je ispit riješio 100 posto, i Alojziju Košiću, koji je bio prvi u generaciji u biologiji, te učenicama Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Dariji Zebec, koja je ispit iz više razine engleskog jezika riješila bez greške, i Giti Šarić, koja je najbolja u generaciji u pisanju eseja – hrvatski jezik.

– Bilo je zadataka koji su bili dvosmisleni, pa je i sreća odigrala svoju ulogu, ali, sve u svemu, ja sam jako zadovoljna i mislim da sam maturu dobro obavila. Zahvaljujem školi, svojoj mentorici i roditeljima, koji su me podržavali. Sada sam upisala engleski i njemački jezik u Rijeci, pa se nadam i vjerujem u svoje uspjehe i na fakultetu – rekla je Darija Zebec na prijemu u Međimurskoj županiji.

Više od milijun kuna

– Nije potrebno ponavljati našu marljivost, to je sastavni dio naše pameti koja se pokazuje ne samo na državnoj razini nego i svjetskoj, pa vjerujemo da ćemo i dalje u tom pravcu razvijati naše Međimurje – prokomentirala je Tea Dragić Runjak, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, dodavši da je kvalitetno obrazovanje jedna od najvećih prednosti Međimurske županije.

Za novi obrazovni projekt Županija je osigurala 800 tisuća kuna iz europskih fondova

A da se Županija uistinu trudi pratiti svoje studente potvrđuju 2.182 nove jednokratne financijske potpore. Naime, ovo je treća godina kako su osigurane jednokratne potpore za pokrivanje dijela troškova studiranja u iznosu od 500 kuna, nakon što su se prijašnjih godina isplaćivale subvencije troškova prijevoza. Novac za potporu osiguran je u proračunu Međimurske županije u ukupnom iznosu od 1,1 milijun kuna.

Daroviti učenici

– Često govorimo o ulaganjima u obrazovanje, a danas je jedan od onih dana kada govorimo o konkretnim rezultatima i uspjesima kojih ne nedostaje u Međimurju. Vjerujem kako je ovaj uspjeh dobar temelj da jednog dana budete istaknuti članovi naše zajednice te ostanete u našem kraju i vratite svojim doprinosom ono što se sada ulaže u vas – dodao je župan Matija Posavec.

Istaknuo i nedavno pokrenuti projekt za darovite učenike, vrijedan 800 tisuća kuna europskog novca, kojim će se za 80 učenika i 118 nastavnika obogatiti sadržaji redovitog obrazovanja i raditi na jačanju kompetencija za rad u 18 osnovnih i četiri srednje škole.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje