Povežite se s nama

Sport

U subotu 5. Ravna gora trial, trkačka poslastica okolicom pitoresknog Trakošćana

Objavljeno:

- dana

DVIJE UTRKE

U subotu, 23.rujna, obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan ugostit će brojne trkače na 5. izdanju utrke Ravna gora trail.

Start za rekreativce iz Varaždinske županije i okolice je ispred Filićevog doma na Ravnoj gori u 10 sati. Prije starta, od 8 do 9 sati, obavit će se prijave i podjela startnih brojeva.

Dostup do Filićevog doma na Ravnog gori je moguć i osobnim automobilom po makadamskoj cesti iz mjesta Žarovnica.

Na Ravnoj gori će se trčati dvije utrke. “Velika” utrka duga je 28 kilometara i ima 1.300 metara uspona i isto toliko silaska. Za početnike i rekreativce, kao i sve one koji žele isprobati trail trčanje organizatori su pripremili “malu” utrku koja će biti duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike.

Nakon starta ispred Filićevog doma natjecatelji će protrčati najljepšim predjelima Ravne gore. Staza vodi šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga se penje na suprotni greben i njime se vraća do Filićevog doma.

Od doma se silazi lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trči oko jezera. Nakon kruga oko jezera vraća se istim putem do cilja u Filićevom domu.

Staza će biti u potpunosti označena, a organizator je osigurao ukupno 4 okrijepne stanice.

Više informacija o utrci moguće je pronaći na službenoj stranici organizatora (www.315-sjeverozapad.hr), gdje se i obavljaju prijave, a one su moguće i na samom startu utrke.

Izvor:
Foto: SRD 315 SZ

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje