Povežite se s nama

Život i društvo

Bivši predsjednik IV. mjesnog odbora Klopotan kritizira aktualnog: sad se hvali, a nije ga ni bilo na sjednicama

Objavljeno:

- dana

PREVIRANJA U IV. MO

– Nije istina da je Lončar s vijećnicima inicirao obnovu IV. mjesnog odbora, a da ja kao predsjednik Vijeća IV. mjesnog odbora nisam sazivao sjednice do studenog prošle godine i da se ništa nije radilo – rekao je Igor Klopotan, bivši predsjednik Vijeća IV. mjesnog odbora na današnjoj konferenciji za novinare kojoj je tema bila problematika u tom mjesnom odboru, najvećem u Varaždinu.

Novac za djecu i promociju stranke

Na tu funkciju početkom rujna, na sjednici Vijeća IV. mjesnog odbora ponovno je izabran Stjepan Lončar iz Reformista. On je već bio predsjednik IV. mjesnog odbora, ali je prošle godine u proljeće smijenjen.  

– Dok je Lončar bio predsjednik pojedini vijećnici nisu dobivali pozive na sjednice, ni zapisnike – rekao je Klopotan

–  Prošle godine tražili smo glasanje o Lončarovom povjerenju jer pojedinim članovima Vijeća uopće nisu slani pozivi na sjednice, niti zapisnici, što imamo dokumentirano, a drugi razlog je što je novac iz proračuna IV. mjesnog odbora, kojim smo kupili darove za djecu, prikazan kao inicijativa jedne političke stranke. Nedopustivo je djecu koristiti u takve političke svrhe – rekao je Klopotan.  

Tvrdi da u vrijeme kada je on bio predsjednik IV. mjesnog odbora pokrenuto puno toga i nisu istinite tvrdnje da se ništa nije radilo.

– Pokrenuli smo pregovore s Gradom Varaždinom oko obnove prostorija mjesnog odbora u koje se nije ulagalo 25 godina. Međutim, dogodila se poplava te je ta incijativa realizirana. Promijenili smo i stolariju, a pokrenuli smo i problem rješavanja sanitarnih prostora u mjesnom odboru. Ne može se Lončar sada hvaliti da je on to učinio jer ga nije ni bilo na sjednicama – rekao je Klopotan koji ističe da je u njegovo vrijeme pokrenuta i incijativa oko podjele IV. mjesnog odbora što bi se trebalo realizirati 2019. godine.

– Budući da smo najveći mjesni odbor u Varaždinu s 11.000 stanovnika, teme i potrebe stanovnika iz ulica Braće Radić i Trakošćanske su sasvim drugačije od onih u POS-u i Grabanicama. Stoga bi se POS, Grabanice i dio grada južnije od VI. OŠ izdvojio u VIII. mjesni odbor, što je prihvaćeno – rekao je Klopotan.

Na konferenciji je bio i Robert Puja, član IV. mjesnog odbora i gradski vijećnik.

– Smeta me što se sada govori da se ništa nije radilo, a Lončara nije bilo na sjednicama s prijedlozima ili inicijativama vezano uz probleme IV. mjesnog odbora – rekao je Puja.  

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje