Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinci ne odustaju s molitvama protiv pobačaja, u novih 40 dana startaju 27. rujna

Objavljeno:

- dana

BISKUP IM DARIVAO KRUNICE

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, primio je u subotu u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu predstavnike molitvene inicijative 40 dana za život.

Gosti su biskupa upoznali s time da će ispred Opće bolnice Varaždin i ove jeseni biti organizirana molitva za zaštitu nerođenih.

Pozvali su sve vjernike da im se priključe u promicanju zaštite nerođenih i pomognu bilo savjetom, bilo molitvom ili materijalnom pomoći, onim roditeljima koji su se našli pred neželjenom trudnoćom.

Naime, ove jeseni od 27. rujna do 5. studenoga, inicijativa 40 dana za život organizira molitvu za zaštitu nerođenih i to u 28 hrvatskih gradova, a plodovi i rezultati inicijative govore o 47 spašenih života za koje se zna te o padu broja pobačaja za vrijeme bdijenja.

Varaždinski ogranak Inicijative započet će molitvu već nekoliko dana ranije i to cjelonoćnim bdijenjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kapucinskoj crkvi u Varaždinu, koje će se održati sa subote na nedjelju, 23.-24. rujna, od 19 do 7 sati.

Biskup Mrzljak podržao je rad Inicijative te je njezinim predstavnicima darovao krunice.

 

Izvor:
Foto: UB

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje