Povežite se s nama

Međimurje

Dobre recenzije za “Bijeli šum” Jurici su pravi poticaj za dalje

Objavljeno:

- dana

PROBOJ

Jurica Balenta s filmom “Bijeli šum” sudjelovao je na 22. Filmskoj reviji mladeži & 10. Four river film festivalu, koji su se od 12. do 16. rujna održavali u gradu na četiri rijeke – Karlovcu.

Poticaj za dalje

– Kako kolege kažu, Jurica je među najboljima od 1.100 prijavljenih filmova. Dobio je prekrasne recenzije svog filma. Kako lijepi poticaj da stvara i dalje. Idemo Jurica! – pohvalila je Jasminka Bijelić Ljubić na Facebooku ŠAF-a.
Inače, na Reviju i Festival stiglo je više od tisuću filmova iz Hrvatske i inozemstva, autora u dobi od 14 do 20 godina. Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, karlovačka Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima i razvojnim platformama za srednjoškolski film.

– Jurica je među najboljima, od 1100 prijavljenih – pohvalila se Bijelić Ljubić

U sklopu ovog festivala dodjeljuje se i Žuta zastava. Riječ je o nagradi koju dobivaju autori filmova koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuju nasilje. Ove godine, prema ocjeni žirija mladih, Žuta zastava je pripala švedsko-američkom filmu “Stvarni utjecaj” (The True Impact) autora Sarah Randolph i Babar Ali. Na samom početku dodjele nagrada predstavljen je i projekt “Finding Humanity” u kojem je za vrijeme Revije i Festivala sudjelovalo 16 mladih i četiri mentora.

Izvor:
Foto: privatna arhiva

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje