Povežite se s nama

Crna kronika

Istraga protiv čelnih ljudi Varteksa zbog prodaje nekretnine u Beogradu

Objavljeno:

- dana

SUMNJA

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 46-godišnjaka i 48- godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici u rujnu 2007. godine kao odgovorne osobe dioničkog društva iz Varaždina; suprotno odluci nadzornog odbora društva kojom je dana suglasnost da se nekretnina društva u Beogradu površine preko dvije tisuće kvadratnih metara proda po cijeni od 1.693.000 eura; prodali tu nekretninu za iznos od 670.000 eura, kod čega su neistinito prikazali da se radi o nekretnini nižeg stupnja uređenosti površine 1.360 kvadratnih metara – ističe ŽDO.

Novi vlasnik je u studenom 2007. godine prodao istu nekretninu za iznos od 2.350.000 eura čime je kupcu pribavljena protupravna imovinska korist na štetu društva od najmanje 7.000.000 kuna.

Otvaranje ove istrage moglo bi se odnositi na Varteks, odnosno njezine odgovorne osobe.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

V. Toplice: usred dana imao je blizu 3 promila pa je teretnim vozilom pokosio metalne stupove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 5. svibnja, oko 12.30 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Varaždinskim Toplicama došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.83 promila, javila je PU varaždinska.

On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake i prednjim dijelom vozila naletio je na metalne stupove koji su se nalazili na podignutom asfaltiranom nogostupu.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Cargovcu ukrao auto, provalio u skladište i trgovinu, ali za nekoliko sati ga je našla policija te uhitila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe i kaznene djela teške krađe, javila je varaždinska policija.

On je, kako se sumnja, 2. svibnja, u Cargovcu, u večernjim satima, otuđio osobni automobil u vlasništvu 44-godišnjaka, da bi potom na području Gredi, provalio u skladište jednog poduzeća i otuđio razni alat te u jednu trgovine iz koje je otuđio razne predmete.

On je 3. svibnja, oko 3.20 sati, u Turčinu, u kontroli prometa zaustavljen po policijskim službenicima kojom prilikom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da se u istome nalaze otuđeni predmeti. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje