Povežite se s nama

Međimurje

Kruh i domaći kolači oduševili male i velike ljubitelje slastica

Objavljeno:

- dana

DAN ZAHVALNOSTI

Veselo je bilo protekle nedjelje u Društvenom domu u Štefancu.

Udruga žena Štefanec i ove se godine pobrinula za organizaciju manifestacije “Zahvala plodovima zemlje”, koja je okupila brojne mještane na prigodnom kulturno-zabavnom programu. Ovo je bilo šesto izdanje manifestacije u koju se uključuju brojni mještani pripremom kolača i drugih slastica po starim tradicionalnim receptima.

Brojne aktivnosti

Udruga žena Štefanec od prvog dana svog djelovanja aktivno se uključila u društveni život naselja.

Nastup malih recitatora pripremila je Irena Levačić. Kulturno-umjetnička udruga „Zvon“ izvela je kratku humorističnu predstavu „Kaj koga?“, dok se vokalna skupina Udruge publici predstavila s dvije pjesme.

– Uključujemo se u sve aktivnosti i manifestacije koje se održavaju na području našeg naselja, ali i cijeloga grada Čakovca. Često smo gosti nekih događanja i u drugim dijelovima Međimurske županije. Tijekom godine organiziramo podjelu darova uoči božićnih blagdana za najmlađe, obilježavamo Svjetski dan pješačenja, družimo se za vrijeme fašnika, odlazimo na izlete, posjećujemo naše prijateljske udruge iz Hrvatske i inozemstva, a redovito se uključujemo i u manifestaciju Dan narcisa. To je tek dio događanja na kojima sudjelujemo tijekom godine – objasnila nam je Vera Mihalic, predsjednica Udruge žena Štefanec.

Prigodni program zaključio je župnik Danijel Bistrović blagoslovom plodova zemlje

Udruga ima i svoju sportsku ekipu s kojom će nastupiti na državnim susretima sportske rekreacije na selu.
– Vrlo smo aktivna udruga koja se uključuje u gotovo sve aktivnosti i manifestacija. Našim angažmanom oživio je i društveni život, koji smo dodatno obogatile raznim događanjima – dodaje Mihalic.

Blagoslov plodova

A jedno takvo događanje je i “Zahvala plodovima zemlje”, koje je započelo recitacijama najmlađih mještana Štefanca. Male recitatore pripremila je Irena Levačić.
Okupljenima se predstavila i Kulturno-umjetnička udruga „Zvon“. Svojim nastupom dobro su nasmijali publiku, s obzirom na to da se na repertoaru našla kratka humoristična predstava „Kaj koga?“ U zabavnim obiteljskim zapletima i prepucavanjima oko odjeće koja će se nositi na prošćenju svatko je mogao prepoznati barem jednu scenu iz vlastite kuće.

“Vrlo smo aktivna udruga koja se uključuje u gotovo sve aktivnosti i manifestacije. Našim angažmanom oživio je i društveni život.”
Vera Mihalic

Uslijedio je nastup vokalne skupine Udruge žena Štefanec, koja se predstavila s dvije pjesme. Pjevačice pod vodstvom Ružice Hrastić izmamile su dugotrajan pljesak publike.
Nakon prigodnog programa župnik Danijel Bistrović blagoslovio je plodove zemlje. Njegov blagoslov označio je i početak druženja te degustaciju slatkih delicija.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje