Povežite se s nama

Sport

MNK Fotex i Junajted odsad jedan klub: suradnju će donijeti puno dobroga lokalnom malom nogometu

Objavljeno:

- dana

Ujedinjenje

MNK Junajted i MNK Fotex odlučili su udružiti snage i spojiti dva kluba u jedan projekt.

Riječ je o klubovima koji kombinirano imaju osvojeno preko 200 trofeja – od trofeja sa najvećih lokalnih dvoranskih turnira kao što su Zimsko prvenstvo Varaždina, Novi Marof, Ivanec i Lepoglava do kultne ‘Kutije Šibica’, kadetskog naslova prvaka Hrvatske u futsalu, naslova prvaka Hrvatske u mininogometu, višestrukih naslova mininogometnih prvaka Varaždina, županijskih prvaka u futsalu, te stotinjak osvojenih trofeja sa raznih turnira u Hrvatskoj i inozemstvu uz sudjelovanje na premijernom izdanju mininogometne Lige prvaka.

– Odlučili smo se na ovu suradnju jer smatram da će donijeti puno dobroga našem lokalnom malom nogometu. S obzirom na gabarite voditelja ekipa, možemo s pravom reći da je ovo i najmasivnija suradnja u našem lokalnom nogometu, preko 200 kila živa vage – uz glasan smijeh nam je rekao dugogodišnji predsjednik i voditelj MNK Junajted, također i izbornik U-21 mininogometne reprezentacije Hrvatske Dalibor Leskovar.

S druge strane ovog dogovora je MNK Fotex, klub koji je osim Kutije Šibica čak sedam osvajao zimski Varaždin. Rekord je to kojeg će teško itko ikad nadmašiti. A službeni naslov kadetskih prvaka Hrvatske (2012.) najveći je dosadašnji uspjeh MNK Fotexa i jedan od najvećih uspjeha županijskog nogometa u proteklom desetljeću.

– Pravno će se projekt sprovesti unutar postojeće udruge MNK Fotex, ime kluba još nije precizno definirano, ali će u imenu primarno biti naziv „Junajted“ dok će se funkcija Fotexa više bazirati na opremanju sportskom opremom i pomoći u klupskoj logistici. Kad svi detalji budu definirani, održati će se skupština te ostvariti sve planirane promjene. -izjavio je Bojan Fošnar, voditelj svih projekata MNK Fotexa.

Izvor:
Foto: MNK Junajted

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje