Povežite se s nama

Međimurje

Čelnici Imotskog na iskustvima Preloga uče o zbrinjavanju otpada

Objavljeno:

- dana

U POSJETI

U radnom posjetu Prelogu boravili su predstavnici Grada Imotskog, gradonačelnik Ivan Budalić, predsjednik Gradskoga vijeća Perica Tucak te direktor Turističke zajednice Grada Imotskog Luka Kolovrat.

U vijećnici su ih ugostili gradonačelnik Ljubomir Kolarek, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Poredoš te direktor Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom Siniša Radiković.

Gradonačelnik Kolarek predstavio je Grad Prelog s naglaskom na turističke i gospodarske potencijale. Poslovanje komunalnog poduzeća Pre-kom predstavio je Siniša Radiković, a način zbrinjavanja otpada u Gradu Prelogu te jedinicama lokalne samouprave koje pokriva Pre-kom, bila je i jedna od najvažnijih tema ovoga posjeta.

Gosti iz Imotskog predstavili su svoj grad. Turistička zajednica Imotski dobitnik je nacionalne godišnje nagrade „Simply the Best“ u kategoriji “Inovativni projekt u turizmu” i to za organizaciju ovogodišnjih manifestacija u Crvenom jezeru.

Izvor: Grad Prelog
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje