Povežite se s nama

U fokusu

Za 15 dana bit će gotova revizija u Piškornici, Čačić poručio: sve će se raspetljati

Objavljeno:

- dana

AFERA PIŠKORNICA

– Skupština Piškornice je dala otkaz direktoru Jozinoviću, podignute ja tužba za povrat novca, a revizija koja se provodi trebala bi biti gotova za 15 dana. 

Policija i revizija rade svoj posao, no kada će biti gotova istraga to ne znamo. Ali, raspetljat će se stvari, vidjet ćemo točno što se radilo – rekao je varaždinski župan Radimir Čačić. 

>>Skupština Piškornice smijenila direktora Mladena Jozinovića

Jozinoviću je Skupština dozvolila osnivanje tvrtke kćeri i dvije plaće

O aferi Piškornica i isplati bonusa od milijun kuna, koju si je bivši direktor Piškornice – regionalnog centra za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske Mladen Jozinović isplatio kao nagradu za pozivan financijski rezultat tvrtke kćeri, Piškornica – sanacijsko odlagalište raspravljalo se na Skupštini Varaždinske županije u utorak.

Vijećnici Živog zida zatražili su da se Piškornica uvrsti u dnevni red Skupštine, a vijećnik Mladen Dominko još je u sklopu aktualnog sata župana pitao zataškava li Varaždinska županija aferu Piškornica.

>>Dominko (Živi zid): Ako nitko neće kontrolirati prijevozničku tvrtku koju osniva Županija, to će biti Piškornica 2

Varaždinski župan je podsjetio kako je Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske počela poslovati 2009. godine. Tada je Jozinović predložio da se osnuje tvrtka kćer, Piškornica – sanacijsko odlagalište.

Onog trenutka kad sam ja postao županom Jozinović si je isplatio taj “milijunček”. I sve ostalo. Na brzinu. – rekao je Čačić

–  I Skupština Piškornice je to dozvolila. Zašto? Netko se pravio bedast. Četiri župana i jedan načelnik općine službeno su dozvolili Jozinoviću, direktoru tvrtke, da se osnuje tvrtka kćer, koja je imala Skupštinu u vidu Jozinovića. Skupština je dozvolila, to sve piše, da si uz plaću od 18.700 kuna, ugovori još 10.000 kuna plaće za posao direktora u tvrtki kćeri – rekao je Čačić koji je priznao da kod preuzimanja Varaždinske županije, nakon izbora, Piškornica im je bila zadnja briga jer imali su, kako je rekao, druge probleme. No, kad su pregledali papire i vidjeli veliku razliku u prihodima između dvije tvrtke, zatražili su uvid.

– Ja i župan Kolar tražili smo sazivanje Skupštine. Onda smo otkrili da, istog onog trenutka kad sam ja izabran za župana, Jozinović si je isplatio taj “milijunček”. I sve ostalo. Na brzinu. Doznali smo i to da se u dva navrata tražio nadzor nad tvrtkom kćeri: Prvi put je to zatražio župan Posavec, no nije prihvaćeno, a drugi put župan Kolar. Isto nije prihvaćeno. Od četiri župana, to su bili svi koji su tražili da se provede nazdor – rekao je Čačić i dodao da će nakon završene revizije, a potom i istraga točno znati što se radilo u Piškornici.

 

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje