Povežite se s nama

Zabava & Stil

Prvi kajkavski kulturni portal – Kajkaviana Magica

Objavljeno:

- dana

U IZDANJU UDRUGE KAJKAVSKA RENESANSA

Kajkavska je regija napokon dobila svoj prvi kulturni portal – Kajkaviana Magica.

Na adresi http://www.kajkaviana-magica.eu, ljubitelji kajkavske regije mogu odsada pronaći kulturnu ponudu ovoga kraja Hrvatske. Baština, umjetnost i tradicija regije u kojoj se govori kajkavskim jezikom predstavljeni su kroz praktičan vodič, u koji je uvršten i popis regionalnig proizvođača eko i etno hrane, a posjetitelji portala moći će pronaći i adrese autentičnih restorana i klijeti.

Na portalu su s ljubavlju radili umjetnici, etnolozi, arhitekti te IT-stručnjaci, tako da je portal inovativan i drugačiji od drugih. Portal je multilingvalan (za sad je na hrvatskom i engleskom, a njemački prijevod dolazi do krajem godine), tako da i inozemstvu može prezentirati ono najbolje iz kajkavske kulturne baštine.

– Sadržaji se kontinuirano dodaju, a kako Varaždin prednjači u razvoju i korištenju tradicije i kulturne baštine u kajkavskoj regiji, tako će imati važno mjesto na portalu Kajkaviana Magica! – ističe Mario Jembrih, predsjednik udruge Kajkavska renesansa, koja stoji iza cijelog projekta.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Legendarni punk rock band Električni orgazam će svirati u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još jedan odličan koncert održat će se na Sceni Rogoz u Varaždinu.

HNK u Varaždinu najavio je najavio je koncert legendarnog punk rock banda Električni orgazam, koji će se održati u utorak, 7. svibnja, s početkom u 21 sat na Sceni Rogoz HNK Varaždin.

Bogata diskografija uz koju su rasle generacije, garantira odličnu zabavu.

Požurite po ulaznice koje su dostupne na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje