Povežite se s nama

U fokusu

Ukrali podatke Udruge USPOS i u njihovo ime inspekciji prijavili Marlex!

Objavljeno:

- dana

PODMETANJA

Tko u ime Udruge USPOS podnosi prijave inspektoratu?, javno je upitao Tomica Drvar-Tritnjak, predsjednik Udruge u današnjem priopćenju.

– Netko je u ime Udruge stanara POS Varaždin te u ime predsjednika Udruge podnio prijavu građevinskom inspektoratu protiv varaždinske privatne tvrtke Marlex Invest zbog ograđivanja parkirališnih mjesta u naselju POS Jalkovečka, a s kojim naseljem USPOS ni nije imao previše doticaja. Budući da navedena tvrtka djeluje u skladu sa zakonom, u ovom slučaju građevinska inspekcija nije utvrdila nepravilnosti te nije bilo neželjenih posljedica po navedenu tvrtku – navodi Drvar-Trtinjak.

Tko želi narušiti ugled Udruge?

Dodaje da su pregledali dokumentaciju koja je poslana u ime Udruge i njezinog predsjednika te uočili previše ‘slučajnosti’ s dokumentacijom koju posjedujemo.

– S pravom se pitamo postoji li neki problem te tko to želi na ime Udruge USPOS staviti mrlju, odnosno narušiti ugled Udruge i njenih članova koji su se borili samo i isključivo samo za svoja stečena prava kod kupoprodaje nekretnine. Kako je u ovom slučaju prijava podnesena protiv tvrtke Marlex invest, koja je izašla u susret i kupcima POS stanova ponudila iste uvjete u kvalitetnijim stanovima, očita je bila namjera pošiljatelja prijave da naruši međuljudske odnose između Udruge i navedene tvrtke, odnosno nekome očito smeta što je USPOS inicirao raščišćavanje stanja u JUGSu pa na ovaj način želi USPOS i njene članove prikazati kao one, koji će vršiti represiju prijavama inspektoratu – ustvrdio je predsjednik USPOS-a.

Apel: Javite se ako je navodni prijavitelj USPOS

Slučaj su prijavili policiji, a javno su pozvali građane da ako nad nekim bude izvršen inspekcijski nadzor, a da je pošiljatelj USPOS ili predsjednik Udruge, da ih o tome obavijeste na mail [email protected] ili broj mobitela 098/954-5632 kako bi mogli pravovremeno reagirati te dokumentaciju proslijediti policiji na daljnje postupanje.

– Apeliramo na javnost, pa čak i na djelatnike pošte (pošta zaprimljena na trgu Slobode 9a), u slučaju prepoznavanja omota pošiljke ili ako netko ima informacije o počinitelju ovog kaznenog djela da kontaktira Udrugu na gore navedene kontakte kako bi se poduzele pravne radnje – naveli su.

 

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Želja je da se dvije obale jezera u Trakošćanu spoje mostom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čišćenje jezera u Trakošćanu i dalje dobro napreduje, a voda bi se mogla početi puštati već u svibnju.

Tijekom proteklog vikenda najnovije informacije je za Regionalni tjednik iznio Milan Rezo, direktor Hrvatskih voda za Gornju Muru i Dravu.

– Kroz 44 radna dana na projektu nastavka čišćenja jezera Trakoščan izvađeno je 70.000 metara kubnih sedimenta te je isti deponiran na privremenoj deponiji. Građevinska operativa s 11 dampera te bagera duge ruke seli se uzvodno u neočišćene dijelove jezera gdje je još preostalo izvaditi i deponirati 130.000 metara kubnih sedimenta na površini od 13 hektara. Zbog erozija koje su nastale uz rubove staze na pokosima jezera, kreće se u sanaciju istih kroz radove preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava. Na lijevoj obali se gradi 150 metara obaloutvrde gdje će se ugraditi oko 600 metara kubnih kamena na visinu 100 godišnje vode, drugim riječima kamena obloga će se vidjeti iznad punog jezera u visini od pola metra. Također, Hrvatske vide kroz redoviti program uređuju 120 metara obale na desnoj strani jezera na način ugradnje gabionskih zidova, gdje će se istih ugraditi približno 150 metara kubnih. Ukupna vrijednost radova izgradnje obalo utvrde procjenjena je na iznos nešto manji od 300.000 eura i isti se ne idnosi na ugovor vezan za čišćenje jezera – pojasnio je Rezo.

Dodao je da će tijekom ovog tjedna uputiti pismo namjere Dvoru Trakišćan s ciljem preuzimanja građevinske dozvole, faza II, koja se odnosi na gradnju mosta koji bi spojio stazu s lijeve na desnu obalu jezera. Prema prvim informacijama most bi trebao biti viseći. Ovo je novost za koju se prvi put čuje.

– S obzirom da most ide preko jezera Hrvatske vode sukladno Zakonu o gradnji mogu dokazati pravni interes i građevinsku dozvolu s Dvora Trakošćan prenijeti na Hrvatske vode, naravnon uz suglasnost nadležnog Ministarstva kulture i medija. Ovu ideju ostvarujemo uz izniman napor varaždinskog župana Anđelka Stričaka i stručnih službi Županije. Stoga uz prisustvo župana, direktora Hrvatskih voda i resornig ministarsta očekujemo sastanke u Vladi RH koja bi trebala poduprijeti ovu inicijativu. Razlog ovome nalazi se u činjenici da je jezero trenutno suho i gradnja samog mosta bi kroz manje izmjene glavnog projekta s 3.500.000 eura koštala najviše 1.000.000 eura. Uzevši sve u obzir svi u Hrvatskim vodama, zajedno s iznimnim zalaganjem i potporom varaždinskog župana, možemo ustvrditi da smo državnom proračunu uštedili više od 2.500.000 eura ili zaključno, vlastitim znanjima, promišljanjem, zajedničkim rješenjima i potporom župana, očistili smo jezero Trakošćan za nula “0” eura! – završio je Rezo.

Nastavite čitati

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje