Povežite se s nama

Međimurje

U dermatološkoj ordinaciji do zdravlja, ali i do ljepote

Objavljeno:

- dana

ZDRAVI I LIJEPI

Kožne bolesti jedne su od najčešćih bolesti, što i ne čudi jer je upravo koža čovjekov najveći organ. Akne, alergijske bolesti kože, bradavice i druge izrasline površinskog sloja kože, rozaceja – to je samo dio problema zbog kojih se pacijenti javljaju poznatoj varaždinskoj liječnici dr. Sanji Petek Modrić, specijalistici dermatologije i venerologije.

U njezinu Specijalističku ordinaciju za dermatologiju i venerologiju u Varaždinu pacijenti u sve većem broju dolaze i na kontrolu madeža. Dermatoskopski pregledi i redovito praćenje madeža jedina su prevencija melanoma, jednog od najzloćudnijih karcinoma.
U toj ordinaciji obavlja se i operativno odstranjivanje madeža, ali i drugih tumora kože. Uz rješavanje problema madeža iz zdravstvenih, ali i estetskih razloga, ekspresno se rješava i uklanjanje bradavica, uzimanje briseva, kao i pregled Woodovom svjetiljkom.

Estetska dermatologija uspješno uklanja mnoge nepoželjne “posjetitelje” naše kože

Tu je i popularna estetska dermatologija koja uspješno uklanja mnoge nepoželjne “posjetitelje” naše kože i rješava česte ženske, ali muške probleme. Nezoistavni IPL tretmani pokazali su se kao brzi, sigurni i bezbolni u trajnom uklanjanju dlačica, hiperpigmentaciji, uklanjanju kapilara i fotopomlađivanju.
Osim toga, možete se prepustiti sofisticiranim kemijskim pilinzima koji će za već nekoliko tjedana nakon posljednjeg tretmana ostaviti čaroban trag na vašoj koži.

Blistava koža

Žene i muškarci koji se teško nose s pojavom bora mogu se odlučiti na njihovo ispunjavanje hijaluronskom kiselinom nakon čega će njihova lica dobiti drugačiji izgled. Tu je i mezoterapija kojom se tretiraju bore lica te opuštena i dehidrirana koža vrata i dekoltea. Izravnavanje bora botoksom, koji služi i za liječenje pretjeranog znojenja, također za svega nekoliko minuta daje odlične rezultate.

Mnogi su se žudeći za zdravijim i blistavijim izgledom kože odlučili za mikrodermoabraziju kojom se kontrolirano uklanja odumrli površinski sloj i tako postiže mlađi izgled.
U ordinaciji se velika pozornost posvećuje i uslugama medicinske kozmetike kao što su razni tretmani lica i tretmani tijela. Tretmani pomlađivanja, njega lica s matičnim stanicama, tretman za izbjeljivanje kože, dijamantna mikrodermoabrazija, medicinska pedikura, depilacija, elektroepilacija, radiofrekvencija i preventivna korekcija mimičkih bora samo su neki od postupaka u velikoj paleti tretmana koji vas očekuju u vrhunskoj ordinaciji gdje vas u ruke preuzima stručni profesionalni tim.

Specijalistička ordinacija za dermatologiju i venerologiju
dr. med. Sanja Petek Modrić
Vinka Međerala 4 a, Varaždin

tel.: 042/302-904
mob. 095/302-9044
e-mail: [email protected]
www.dermatologija.hr

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje