Povežite se s nama

Međimurje

Martinjska veselica u Luminiju

Objavljeno:

- dana

OVOG VIKENDA

Tradicionalna proslava Martinja ni ove godine nije zaobišla Shopping centar Lumini koji tim povodom organizira pravu vinsku veselicu uz zanimljivi zabavni program.

Sve posjetitelje Lumini centra očekuju vikend-uživanja u blagodatima vina, gastronomije i prigodne glazbe.

Od vina do kolača

Kako je vino glavni element tradicionalne proslave Martinja, Lumini centar za svoje posjetitelje u subotu 8. studenog organizira izložbu i sajam vina koji se otvara u 10 sati i to zabavnim natjecanjem za sve zainteresirane posjetitelje koji žele pokazati svoje znanje u spajanju određenih sorti vina s pojedinim vrstama sira. Natjecanje će se odvijati pod budnim okom stručnog povjerenstva i posjetitelja sajma, a pobjednika će odabrati vrsni enolog Davor Hižak koji će nakon natjecanja održati predavanje na temu vina i njegovih karakteristika. Nakon predavanja isplati se prošetati do štanda Zlatnih gorica koji za vrijeme trajanja sajma nudi 20 posto popusta na degustacijska vina, ali i jednu gratis bocu vina na prethodno šest kupljenih.

Posjetitelje će delicijama razveseliti Anja Bajt u subotu i Tihana Koprek u nedjelju

Isti dan u 17.30 sati sve ljubitelje istančanog nepca očekuje i cooking show gastroblogerice Anje Bajt koja će održati trosatnu radionicu pripreme nekoliko slanih i slatkih recepata koje također možete pronaći i na njenom blogu pod nazivom Sweetheart. Popodnevni sati rezervirani su za glazbene nastupe tamburaša i folklornih skupina.
Vinska veselica nastavlja se i u nedjelju 9. studenog i započinje u 10.30 sati radionicom za djecu by Eko igračke u kojoj će se svi mališani moći okušati u izradi i bojanju igračaka proizvedenih od prirodnih materijala, prvenstveno od drveta.
Nedjelja je rezervirana i za gastroblogericu Tihanu Koprek iz Varaždina poznatu po njezinom blogu Just Cake a Cupcake, koja će u svojoj radionici pripremati cupcakese s grožđem i laganom kremom od vanilije te okruglice s kukuruzom i sirom. Sva pripremljena jela kasnije će se dijeliti posjetiteljima. Tijekom cijelog vikenda hipermarket Victus posjetiteljima nudi mnoge degustacije i akcijske prodaje sireva, vina i ekoproizvoda, a u zabavnom dijelu posjetitelje čeka zabava uz dječji folklor Sončece i Varaždinski ansambl uz nezaobilazno krštenje vina.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje