Povežite se s nama

Crna kronika

Državna revizija kaže da nije u redu, revizorska kuća smatra da je u redu

Objavljeno:

- dana

AFERA PARKOVI: SVJEDOCI O PTIČEKOVIM MENADŽERSKIM BONUSIMA

Danas je na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno maratonsko ispitivanje svjedoka obrane tj. optuženog bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka. Među svjedocima je bila i bivša predsjednica  nadzornog odbora Darinka Hajduk Vučić.

Bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka se, između ostalog, tereti i da je tijekom 2009. i 2010.  naredio da mu se na ime posebne nagrade za 2008. isplati iznos od 623.220 kuna, što je pet posto iznosa prijenosa realizirane revalorizacijske rezerve u zadržanu dobit, iako je znao da nema pravo na isplatu tog iznosa. Naime, zarada od blizu 20 milijuna kuna nije nastala iz redovnog poslovanja Parkova, već izvanrednim priljevom od prodaje (gradskog) zemljišta trgovačkom lancu – Mercatoru.

Te je nepravilnosti utvrdila državna revizija, no Ptičekovi svjedoci: tadašnji odvjetnik Parkova Oleg Uskoković, bivša predsjednica nadzornog odbora Darinka Hajduk Vučić kao i direktor revizijske kuće Stjepan Šargač tvrde da su isplaćeni bonusi nisu sporni.

– Kada mi je predočeno izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Državnog ureda za reviziju mogu reći da ja i nadalje ostajem kod svog stručnog mišljenja da je optuženiku temeljem ugovora trebalo isplatiti bonus po osnovi realizirane revalorizirane rezerve, a uporište je u tome da je s naslova te transakcije prodaje mogao nastati gubitak – rekao je Šargač.

“Državna revizija ima drugačiju metodologiju”

Kada ga je zamjenik županijskog državnog odvjetnika pitao da li to znači da se ne slaže s mišljenjem državne revizije Šargač je odgovorio da se državna revizija služi drugačijom metodologijom od njih.

ex predsjednica nadzornog odbora: samo dobro o Ptičeku

Hajduk Vučić potvrdila je da Ptiček na nju nije vršio nikakav pritisak za isplatu bonusa, ali i da nikada nije čula da bi on na nekim od radnika vršio mobbing, a pogotovo nad ženama. Sudu je ispričala da je poslovanje Parkova za vrijeme Ptičekova mandata bilo jako dobro. – U odnosu na prethodno razdoblje povećan je ukupni prihod, dohodak i dobit, a da je poslovanje pozitivno i uspješno proizlazilo je i iz revizorskih izvješća. Mogu napomenuti da je dobit bila u iznosu od 1,2 milijuna prosječno godišnje. Ovo mogu usporediti s današnjom situacijom jer sam nedavno pročitala da je sada dobit TD Parkovi oko 100.000,00 kn, a u razdoblju prije nego što je optuženik došao na mjesto direktora dobit se kretala oko 200.000,00 kn – izjavila je Vučić.

Zastupnik optužbe prigovorio je iskazu Hajduk Vučić. – Svjedokinja je željela zaštititi optuženika. Ima selektivno sjećanje pa se sjeća isplate bonusa po jednoj dobiti, dok se ne sjeća isplate bonusa po drugoj dobiti. Očito je da ovakvim svojim svjedočenjem želi otkloniti postojanje odgovornosti optuženika. Osim toga, svjedokinja je određene podatke vezano uz uspješnost poslovanja crpila iz novinskih izvora što nije relevantan podatak – ustvrdio je tužitelj.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje