Povežite se s nama

Crna kronika

U napuštenoj tvornici izgorio uredski namještaj

Objavljeno:

- dana

POŽAR U GORTANOVOJ

Vatrogasne sirene jučer oko 20 sati u Gortanovoj ulici čule su se zbog požara namještaja u napuštenoj tvornici 22. decembar. Nagađa se da se požar rasplamsao kada se vatra, koju su zapalili beskućnici da bi se zagrijali, otela kontroli.

– Kada smo došli, vatra je buktjela. Morali smo razbiti prozore da bismo ugasili požar. Pretpostavljamo da je požar nastao kada se rasplamsala vatra koju su upalili beskućnici da se zagriju – rekao nam je zapovjednik varaždinskih vatrogasaca Ivica Labaš.

Naime, napuštena tvornica u Gortanovoj, koja se nekad zvala 22. decembar, kao i drugi napušteni prostori diljem grada, služi beskućnicima kao prenoćište. Nije prvi put da se u zimskom razdoblju zapali neka napuštena kuća ili zgrada.

– Kada smo ugasili požar, utvrdili smo da je sve devastirano, a teško je razdvojiti ono što je prije bilo uništeno i ono što je uništeno u požaru – pojasnio je Labaš.

Varaždinska policija je danas izvijestila o požaru, a kažu da je očevid u tijeku.

 

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Teške ozljede: muškarac pao s traktora u Selnici, a drugi ozlijeđen pri padu s ljestava u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija /Pixabay

U razmaku od samo nekoliko sati dogodila su se dva nesretna događaja u kojima su dvojica muškaraca teško ozlijeđena, javila je PU međimurska.

Prvi nesretni slučaj dogodio je u utorak, 30. travnja, oko 10:30 sati u Nedelišću, kada je 64-godišnjak stajao na ljestva i skidao bršljan s fasade obiteljske kuće u Ulici Vladimira Nazora. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu te s visine oko dva metra, pao na tlo.

Drugi nesretni slučaj dogodio se istog dana oko 15:40 sati u Selnici, kada je 74-godišnjak upravljao neregistriranim traktorom, marke „Tomo Vinković“ te pritom malčirao travu u dvorištu vikendice u Ulici Bukovčak. U trenutku kada se spuštao nizbrdicom (nagib 40°), pao je traktora te mu je prednji lijevi kotač zahvatio lijevu ruku.

Obojica ozlijeđenih muškaraca vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u opisanim događajima teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

O nesretnim slučajevima izvijestit će se nadležno držano odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje