Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u okviru svojih aktivnosti i ove je godine organizirala tradicionalnu akciju „Katruže za Katružu“ koja se odvijala u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici, Svetoj Mariji i Pribislavcu.

Humanitarna prodaja cvijeća započela je 11. svibnja u Murskom Središću, gdje su članice tamošnjeg Društva žena prikupile 3920 kuna.

Tjedan dana kasnije Udruga žena Nedelišće u svom je mjestu prikupila 1110 kuna, dok su aktivistice „Katruže“ u Svetoj Mariji prikupile 2568 kuna.

Katruže su prodavane i u Čakovcu, a prodaju su podržale članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mačkovec“ i Društva žena Gornji Kraljevec.

Donacijama je prikupljeno 6527 kuna. Istoga dana Udruga žena Općine Belica prikupila je 2220 kuna, a angažirala se i Udruga žena „Magnolija“ koja je u Pribislavcu prikupila 777 kuna.

Posljednja akcija održana je 1. lipnja u Prelogu, gdje su članice Udruge žena „Priločko srce“ prikupile 6110 kuna. U akciju su se uključili i djelatnici Međimurske županije s prikupljenih 385 kuna.

– Zahvaljujemo svima koji su poklonili katruže te svima koji su donacijom cvijet katruže odnijeli u svoj dom, kao i dragim ljudima koji su sudjelovali u provođenje akcije. Hvala učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Šenkovcu, Strahonincu, Maloj Subotici i Pribislavcu, Udruzi žena Stanetinec te Gradskoj kavani Čakovec. Hvala i medijima koji rad „Katruže“ prate već devetnaest godina. Međimurci su još jednom pokazali humanost i dobrotu te pomogli onima kojima je to najpotrebnije – bolesnima s područja Međimurske županije – poručili su iz Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“.

Komentari

Komentara

loading...