Povežite se s nama

U fokusu

Alen Kišić: Ne možete nekoga kazneno prijaviti, a nakon toga s njim surađivati

Objavljeno:

- dana

UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA

– Drugi krug izbora u Varaždinu je referendum o tome želimo li da naš Grad vodi osoba koja ima potvrđene optužnice da je oštetila proračun u milijunskim iznosima ili to ne želimo – rekao je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Alen Kišić na današnjoj konferenciji za medije.

Kao jedan od glavnih razloga inzistiranju na referendumu navodi da optužnice koje ima kandidat Ivan Čehok mogu ometati njega i njegov tim u vođenju Grada ako bude izabran za gradonačelnika.

– Takav niz vodi u nestabilnost, u činjenicu da Varaždin može postati grad-slučaj. Već su nas i proteklog tjedna neki nacionalni mediji nazvali grad-slučaj – naveo je Kišić.
Osvrnuo se i na, kaže, određene nestabilnosti i nejasnoće u vođenju Grada koje su počele i prije održavanja drugog kruga izbora.

– Ima onih koji su potpisivali kaznene prijave i dogovarali koalicije iako ne znam kako mogu u ovome trenutku potpisati takve dogovore. Počele su neke nelogičnosti koje u ovome trenutku mogu osuditi, jer ne možete nekome potpisivati kaznene prijave i nakon toga s njim surađivati te zaboraviti na sve što se dogodilo – rekao je Kišić te dodao kao će se on baviti time da Varaždin postane bolji grad.

Naglasio je i da u svojem programu nudi besplatni engleski jezik u vrtićima, uskrsnice za umirovljenike i prijevoz koji će iznositi 30 kuna godišnje.

– Glavni cilj jest bolje obrazovanje za sve. Mislim da sam kroz Županiju, zajedno s timom na čelu sa županom Štromarom, dokazao da itekako znam raditi na tome da obrazovanje bude bolje – dodao je Kišić.

Čestitke Posavcu i Cerovčecu

Na konferenciji su bili i predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek, kandidat za načelnika Općine Klenovnik Slavko Cerovčec i kandidat za načelnika Općine Petrijanec Željko Posavec. Obojica su ostvarili odlične rezultate u prvom krugu izbora te će se u nedjelju boriti za dužnost načelnika. Kišić im je čestitao na ostvarenim rezultatima.

– Vjerujem da je kolega Cerovčec osoba koja svojim iskustvom i dugogodišnjim političkim znanjem može dati novi impuls Općini Klenovnik i osigurati joj bolju budućnost. A kolega Posavec je mlado lice SDP-a. Ima 28 godina, ali je pokazao da je čovjek koji donosi nove ideje i puno toga pozitivnog u politički život Petrijanca – dodao je Kišić.

Predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek rekao je da vjeruje u pobjedu SDP-a u drugome krugu izbora te pozvao je sve građane da svoj glas daju Alenu Kišiću.

– Dosadašnja iskustva s prijašnjih lokalnih izbora pokazala su da kandidati koji imaju veliku prednost nakon prvog kruga, na kraju nisu ostvarili najbolji rezultat, a to je pobjeda. Stoga, ništa nije gotovo – rekao je Habek.

Uvjeren je da da SDP u Općini Petrijanec, nakon dugog niza godina, građanima može ponuditi novog i sposobnog načelnika sa svježim idejama.

– Isto možemo i u Klenovniku. Vrijeme je da SDP pobijedi s gospodinom Cerovčecom koji je također okupio mladu i svježu ekipu – istaknuo je Habek te zaključio da vjeruje da će građani prepoznati ideje koje SDP nudi na ovim izborima.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje