Povežite se s nama

Nekategorizirano

Anđelko Stričak: “Isti taj SDP koji proziva za korupciju jedini na sjeveru ima tri osuđena saborska zastupnika!”

Objavljeno:

- dana

Gostujući u emisiji “Zastupnički klub” VTV televizije 21. siječnja, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak uz ostale je teme govorio o borbi protiv korupcije oštro prozvavši SDP.

Rekao je u uvodu da se dosta poduzima po pitanju korupcije, a u prilog tome ide i činjenica što su prošle godine na formalnoj i pravnoj razini donesene sve pretpostavke da se počne s radom Visokoga kaznenog suda. No to prema njegovim riječima opstruiraju oni koji su najglasniji i koji sve oko sebe prozivaju za korupciju i kriminal a to je SDP.

– Taj se sud već mogao početi baviti velikim, koruptivnim predmetima i da Hrvatska javnost doživi da je pravomoćno osuđen i netko za iznos od 10, 100, 200 milijuna kuna. A ne da se u hrvatskoj javnosti stječe dojam da su samo mali prekršitelji ili male ribe kažnjeni. I sad taj isti SDP, koji proziva sve oko sebe, opstruira da taj sud što prije počne s radom – rekao je Stričak.

Ističe u nastavku Stričak da je slično i na sjeveru Hrvatske gdje je SDP najglasniji u prozivanju svih i svakoga za korupciju i kriminal.

– Ali kad vi malo analitički pogledate, recimo ako uzmete u ruke Zakon o državnim dužnosnicima, onda tamo piše da je prvi rang predsjednik ili predsjednica, drugi rang su predsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednici i treći rang državnih dužnosnika je saborski zastupnik. A SPD je jedina stranka na sjeveru Hrvatske koja ima tri pravomoćno osuđena svoja zastupnika! Kad je počeo postupak bili su saborski zastupnici, a optuženi su za krivotvorenje, zlouporabu službenog položaja, nesavjesno obavljanje dužnosti, prijevare, i sto čuda… Sve ostale stranke, odnosno sve ostale političke opcije, na sjeveru Hrvatske nemaju nikoga osuđenoga te razine osim SDP-a – naglasio je Stričak.

– Kada govorimo o poštenju, kako oni to sebe vole nazvati i plasirati u javnost, na sjeveru Hrvatske postoji dužnosnik, odnosno predsjednik Županijske organizacije SDP-a koji je na granici uhićen sa 70 i nešto tisuća eura. Iznos je iznad pola milijuna kuna. Zakon o sprečavanju pranja novca i borbe protiv terorizma veli da tko god posjeduje 105.000 kuna dužan je potkrijepiti dokazom odakle mu – nastavlja Stričak pozivajući novinare da istraže na koji je način taj slučaj završen.

Na kraju tog djela emisije Stričak je zaključio da su upravo oni u politici koji najviše prozivaju sve ostale za korupciju i kriminal najkriminalniji i najviše u korupciji.

Cijelo gostovanje Anđelka Stričaka u emisiji “Zastupnički klub” VTV televizije možete pogledati u nastavku…

 

 

Aktualno o koronavirusu

Omikron u Hrvatskoj? Uzorak na analizi, osoba je bila u kontaktu s osobom iz Južnoafričke Republike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, omikron, covid, ilustracija

Institut Ruđer Bošković poslao je danas, 4. prosinca, priopćenje u vezi otkivanja novog soja koronavirusa u Hrvatskoj.

Kako navode, na analizi je uzorak osobe koja je bila u kontaktu s osobom iz Južnoafričke Republike, a pokaže li se nalaz potvrdnim, bit će to prvi zabilježeni slučaj omikrona u Hrvatskoj.

Evo što su priopćili iz Instituta Ruđer Bošković:

Slijedom brojnih novinarskih upita upućenih Institutu Ruđer Bošković (IRB) nakon priopćenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) da je utvrđena sumnja na prisutstvo nove varijante Omicron kod jednog pacijenta u Hrvatskoj, možemo potvrditi da je potencijalno pozitivan uzorak na prisutnost virusa SARS-CoV-2 prikupila 1. prosinca 2021. godine Poliklinika Medikol u sklopu PCR testiranja.

Osoba koja je pristupila testiranju izrazila je sumnju na mogućnost zaraze novom varijantom koronavirusa Omicron, zbog ostvarenog kontakta s osobom iz Južnoafričke Republike. Njenom je privolom uzorak upućen u daljnju obradu u Laboratorij za naprednu genomiku IRB-a pod vodstvom dr. sc. Olivera Vugreka. 

RT-PCR analiza ukazala je na određena odstupanja u usporedbi s drugim varijantama koronavirusa. Daljnja ciljana analiza sekvenciranjem ključnih regija SARS-CoV-2 genoma dokazala je prisutnost mutacija karakterističnih za novu varijantu SARS-CoV-2 Omicron.

O rezultatima su obaviješteni Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva te se čeka njihova službena potvrda. Također, napominjemo da je potrebno 72 sata kako bi se dobio konačan rezultat sekvenciranja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo će pravovremeno obavijestiti javnost o konačnim rezultatima.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

FOTO Adventska čarolija u Županijskoj palači nadmašila sve dosad viđeno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska županija će se i ove godine atraktivnim sadržajima uključiti u adventsku čaroliju pa je već jučer navečer najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije postalo jedinstvena atraktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastite razglednice te kreiranje nezaboravnih uspomena.

Naime, Božićne jelke ukrašene su drvenim igračkama i jabukama kojima su se tradicionalno ukrašavali domovi u blagdansko doba u našem kraju.

Ukrašeno dvorište obišli su i župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini.

Kako je istaknula zamjenica župana, u dvorištu, odnosno atriju nalazi se “Sandučić dobrih želja” u kojem je, baš kao u neka prošla vremena moguće ostaviti pisanu poruku i zaželjeti nešto lijepo i originalno.

– Za svu malu i veliku djecu te kreativce postavili smo taj sandučić, a tri najljepše i najkreativnije želje biti će i nagrađene. Advent kao predbožićno razdoblje je najljepše i najveselije razdoblje, poglavito djeci koja uživaju u okićenim borovima, dekoracijama i naravno darovima. Sigurna sam da se ova naša adventska čarolija odlično uklapa u cijelu adventsku priču u ovome gradu, a pripremili smo i još nekoliko lijepih događaja vezanih za ovo razdoblje – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec i pozvala sve da obiđu Županijsku palaču te da svojom posjetom doprinesu adventskoj čaroliji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje