Gostujući u emisiji “Zastupnički klub” VTV televizije 21. siječnja, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak uz ostale je teme govorio o borbi protiv korupcije oštro prozvavši SDP.

Rekao je u uvodu da se dosta poduzima po pitanju korupcije, a u prilog tome ide i činjenica što su prošle godine na formalnoj i pravnoj razini donesene sve pretpostavke da se počne s radom Visokoga kaznenog suda. No to prema njegovim riječima opstruiraju oni koji su najglasniji i koji sve oko sebe prozivaju za korupciju i kriminal a to je SDP.

– Taj se sud već mogao početi baviti velikim, koruptivnim predmetima i da Hrvatska javnost doživi da je pravomoćno osuđen i netko za iznos od 10, 100, 200 milijuna kuna. A ne da se u hrvatskoj javnosti stječe dojam da su samo mali prekršitelji ili male ribe kažnjeni. I sad taj isti SDP, koji proziva sve oko sebe, opstruira da taj sud što prije počne s radom – rekao je Stričak.

Ističe u nastavku Stričak da je slično i na sjeveru Hrvatske gdje je SDP najglasniji u prozivanju svih i svakoga za korupciju i kriminal.

– Ali kad vi malo analitički pogledate, recimo ako uzmete u ruke Zakon o državnim dužnosnicima, onda tamo piše da je prvi rang predsjednik ili predsjednica, drugi rang su predsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednici i treći rang državnih dužnosnika je saborski zastupnik. A SPD je jedina stranka na sjeveru Hrvatske koja ima tri pravomoćno osuđena svoja zastupnika! Kad je počeo postupak bili su saborski zastupnici, a optuženi su za krivotvorenje, zlouporabu službenog položaja, nesavjesno obavljanje dužnosti, prijevare, i sto čuda… Sve ostale stranke, odnosno sve ostale političke opcije, na sjeveru Hrvatske nemaju nikoga osuđenoga te razine osim SDP-a – naglasio je Stričak.

– Kada govorimo o poštenju, kako oni to sebe vole nazvati i plasirati u javnost, na sjeveru Hrvatske postoji dužnosnik, odnosno predsjednik Županijske organizacije SDP-a koji je na granici uhićen sa 70 i nešto tisuća eura. Iznos je iznad pola milijuna kuna. Zakon o sprečavanju pranja novca i borbe protiv terorizma veli da tko god posjeduje 105.000 kuna dužan je potkrijepiti dokazom odakle mu – nastavlja Stričak pozivajući novinare da istraže na koji je način taj slučaj završen.

Na kraju tog djela emisije Stričak je zaključio da su upravo oni u politici koji najviše prozivaju sve ostale za korupciju i kriminal najkriminalniji i najviše u korupciji.

Cijelo gostovanje Anđelka Stričaka u emisiji “Zastupnički klub” VTV televizije možete pogledati u nastavku…

 

 

Komentari

Komentara