Povežite se s nama

Sport

ASO Ponos u zadnjoj minuti slomio ekipu Auto Florijanić, Črešnjevo slavilo na krilima Hojskog

Objavljeno:

- dana

MAGMA PAN KUP

Nakon četiri seniorske i dvije veteranske utakmice prvog dana, u ponedjeljak, jučer je s identičnim rasporedom nastavljeno 38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu, pod imenom Magma Pan kup Varaždin 2017.

Gledali smo šest sjajnih malonogometnih predstava, pokoje iznenađenje, ali i dobili potvrdu visoke kvalitete turnira, gdje je doslovno nemoguće predvidjeti tko je najbliži osvajanju titula, bilo u seniorskoj ili u veteranskoj konkurenciji.

Klesarstvo Martinčević & Q-Servis Benkus iz Novaka super je uvjerljivo krenulo protiv Bake iz Gojanca, bilo je čak 6:0, istaknuo se Jasmin Martinčević, dvostruki strijelac. Daleko je neizvjesnije bilo u drugoj utakmici dana između Fotexa i Višnjice. Fotex je poveo golom Šobaka, Višnjičani preokrenuli (Pintarić, Solina), Šobak vratio sve na početak (2:2), sve još u prvom poluvremenu. Tih 2:2 je bilo do dvije minute prije kraja, a onda je Dalibor Solina svojim drugim pogotkom donio tri boda Višnjici.

Črešnjevo je na krilima vjernih navijača na tribinama te Saše Hojskog na terenu slavilo 3:0 protiv Vidovca, Hojski je postigao sva tri gola. Utakmicu večeri odigrali su krapinski ASO Ponos i Auto Florijanić iz Trnovca. Povratnik na varaždinski turnir nakon jedne godine pauze, ASO Ponos, slavio je s minimalnih 2:1, u vrlo izjednačenoj utakmici. Švaljek je doveo Krapinčane u vodstvo u 4. minuti, sedam minuta kasnije izjednačio je Levatić, a pobjedu je Ponosu donio najbolji igrač lanjskog turnira (tad u dresu Škudara) Petar Bočkaj, tridesetak sekundi prije kraja.

Odigrane su i dvije veteranske utakmice. U prvoj je Bilikum petkom dugo lomio otpor FE Lacia, naime iako je od 3. minute bilo 1:0 (Horvat), taj je rezultat stajao sve do sredine drugog poluvremena. Tad je Vlahek zabio drugi, a onda su u posljednjoj minuti „varaždinski Rimljani“ popustili u koncentraciji i primili još dva pogotka (Knežević, Vlahek) za konačnih 4:0. U drugoj pak je veteranskoj utakmici CB Sloboda vodila golom Novaka sve do pet minuta prije kraja, da bi u završnici Klub 45 preko dvostrukog strijelca Jajala i Blažija preokrenuo na 3:1 u svoju korist.

Magma Pan kup nastavlja se večeras, s novih šest utakmica. Otvorit će Hudek Trgotrans i OPG Srpak, u različitom raspoloženju. Hudeku je to popravni ispit nakon 0:1 poraza prvog dana od koprivničke Jelene Trade, Srpak pak je krenuo pobjedom protiv Marocchina i prilika mu je već večeras utrti put prolaska skupine. Čak dvije utakmice odigrat će (po)najbolji varaždinski malonogometni sastav, lanjski finalist Artmetali Junajted, obje su utakmice „za prste polizati“ – prva protiv Martinčevića, druga kontra Buffeta Mladost koji najavljuje Jerteca, Mujanovića i društvo. Večeras i tri veteranske utakmice, prvi puta na parket će izaći Pivnica Stari mlin, Eurotransporti Kostanjevec i Lepoglava.

Izvor:
Foto:

Sport

FC Kovačić obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio dominaciju kod seniora i juniora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FC Kovačić

Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore Fight Club Kovačić Varaždin obranio je titulu prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske te potvrdio dominaciju u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Prvaci Hrvatske su Luka Sakač, Emanuel Šprem, Hana Komes, Borna Tuk i  Lorena Ožura. 

Druga mjesta osvojili su Luka Pokos, Patrik Vučković, Mate Medenjak, Melani Šipek i Sara Bencek, dok su treća mjesta osvojili Fran Viknović, Theo Ledić, Erik Haramina, Jakob Kranjčić, Paolo Žignić,  Luka Starčević i Roko Galunić. 

Bez medalje su ostali Mateo Šimek, Elvis Šipek i David Vugrinčić.  Na žalost kapetan ekipe i višestruki prvak Hrvatske u savateu i boksu Tristan Talan nije imao borbu jer je protivnik par minuta prije borbe odustao. 

– Svi ovi borci prošli su sportske škole Fight Cluba Kovačić od dječje igraonice, kadeta pa do juniora i seniora. Sada slijedi priprema za prvenstvo Hrvatske u boksu koje se održava početkom svibnja – ističu iz FC Kovačić.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Naš drugi gol “pripitomio” je Rudeš i utakmicu smo mirno priveli kraju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u ponedjeljak, 22. travnja stigli su do osme prvenstvene pobjede pobijedivši Rudeš s 2:0 u 31. kolu SuperSport HNL-a.

– Bili smo koncentrirani od samoga početka. Vidjeli smo ranije kako Rudeš može biti opasan. Dogovorili smo maksimalnu koncentraciju od prve minute, iako mislim da smo kvalitetnija ekipa od protivnika, morali smo to dokazati na terenu – rekao je Nikola Šafarić, trener Varaždina i dodao da je njegova ekipa mirno susret privela kraju.

– Jako dobro smo iskontrolirali samu utakmicu. Naš drugi gol je ‘pripitomio’ Rudeš i onda smo priveli mirno utakmicu kraju. Unatoč tom dobrom početku Rudeša, nismo se pribojavali kazne. Vidjeli smo da dobro izgledamo, da dobro stojimo na terenu. Vjerovali smo da će i njihov ritam pasti. Danas je sve bilo na nama i sve je dobro odrađeno – zaključio je Šafarić.

Slijedi susret 32. kola protiv Dinama u subotu, 27. travnja u 17 sati.

Izvor: tportal

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje