Povežite se s nama

Atletika

Atletičari Slobode osvojili čak devet medalja.

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA, POJEDINAČNO PH ZA SENIORE I SENIORKE

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke, koje se proteklog vikenda održalo u Zagrebu, Željko Vincek još je jednom pokazao da se vraća u formu.

U utrci na 400 metara na cilj je stigao prvi s rezultatom 47,26 i tako osigurao naslov seniorskog državnog prvaka. U istoj utrci nastupili su i Dražen Hudoletnjak i Bernard Gavez. Na postolju su bile i atletičarke AK Sloboda. Kristina Dudek bila je druga na 400 m s rezultatom 56,08, dok je Marija Hižman bila treća u istoj utrci s rezultatom 56,72. Vlatka Sekirnik bila je treća na 100 m prepone s rezultatom 14,36. Ekipa AK Sloboda u sastavu Vlatka Sekirnik, Lucija Pokos, Marija Hižman, Mateja Jambrović bila je druga u štafeti na 4×100 metara s rezultatom 47,67. Bio je to ujedno i klupski rekord u ženskoj štafeti. Drugog dana natjecanja, odnosno u nedjelju, Mirko Mičuda osvojio je drugo mjesto u bacanju kladiva s rezultatom 67,06. Lucija Pokos također je došla do postolja. Ona je osvojila treće mjesto u utrci na 200 metara s rezultatom 25,80. Također, drugog dana natjecanja i muška i ženska ekipa bila je uspješna u štafetama na 4×400 metara. Tako su atletičarke Slobode bile druge na štafeti s rezultatom 3:49.30, što je ujedno novi klupski rekord, srušen nakon mnogo godina. Dečki su također bili drugi i to s rezultatom 3:19.13. Tako su se atletičari Slobode s Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke vratili s ukupno devet medalja.

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje