Povežite se s nama

Ostali sportovi

Automobil Lončar & Fotex pobjednik 31. Kaj kup Ivanec 2014.

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Pogotkom Samira Krasniquia u 35. minuti, Automobil Lončar & Fotex iz Varaždina pobijedio je MNK Novake sa 1:0 i na taj način po prvi puta osvojio prestižni ivanečki turnir u malom nogometu.

Nakon što je početni udarac izveo Bojan Glavašević, utakmica je od samog početka bila dosta tvrda, teška, izjednačena, više grčevita, manje lepršava, s malom prednošću u posjedu lopte na strani igrača Automobil Lončar & Fotex, no bez prave prigode. Početkom nastavka zaigralo se otvorenije, rastrčanije i ljepše, što je donijelo neke prigode, a najbolji su Novačanci propustili realizirati u 23. minuti. I u drugih 20 minuta igre stanje na terenu uglavnom je bilo izjednačeno, na momente je značajniju inicijativu imala momčad iz Varaždina, a nešto više izglednih prigoda MNK Novaki.

Ključni detalj dogodio se u 35. minuti, kada se Krasniqi izborio za poziciju i s 11 metara odmjerenim udarcem zatresao mrežu suparnika za 1:0. Zadnje minute protekle su u pritisku MNK Novaka u potrazi za izjednačenjem, a najveću šansu za gol imali su u 36. minuti, no vratar Jambres u jednoj im je akciji obranio tri ‘zicera’. Do kraja više nije bilo prigoda i igrači Automobil Lončar & Fotex nakon zadnjeg zvuka sirene počeli su slaviti zasluženo osvojeni naslov kao momčad koja je na ovom turniru zasigurno prikazala najviše. MNK Novaki mogu pak žaliti što nisu napravili i taj zadnji korak, no s druge strane, s obzirom da im je ovo povijesni uspjeh, imaju više razloga za zadovoljstvo, no za razočaranje.

U utakmici za treće mjesto seniora, Liberty Gorjani su sa 4:1 pobijedili osvježenje turnira, Fotex Pečenjaru Ris, u susretu koji je odlučen tek u nastavku, kada su igrači iz Jesenja sigurnom igrom materijalizirali svoje iskustvo i kvalitetu, te nadjačali borbene mladiće iz Nedeljanca.

Pobjednik veteranskog turnira je Lepoglava, koja je u neizvjesnoj i do kraja dramatičnoj utakmici, golovima Zdravka Frketina pobijedila NK Ivančicu 2.1, te joj na taj način uzvratila za poraz u skupini, a ujedno i obranila naslov, te treći puta ponijela titulu najbolje veteranske momčadi ivanečkog turnira.

U egizibicijskim susretima svoje su snage odmjerile ženske ekipa Jerovca i zagrebačkog Fusia, u kojem su bolje bile Zagrepčanke, slovenski ligaš Zavrč pobijedio je selekciju turnira, a osmogodišnjaci Fotexa bili su bolji od vršnjaka iz Ivančice.

Najbolji igrač seniorskog dijela turnira je Zoran Lukavečki iz Automobil Lončar & Fotex, a iz iste momčadi dolaze i najbolji strijelac, Alen Herceg, sa 16 golova, te vratar Dino Jambres.

Najbolji strijelac kod veterana je Danijel Štefulj sa 4 gola, najbolji igrač Zdravko Frketin iz Lepoglave, a momčadski kolega Zvonko Brlenić je najbolji vratar.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su Božo Crnković, dopredsjednik županijskog nogometnog saveza, zatim Željko Motik, načelnik sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva branitelja, Edo Rajh, predsjednik gradskog vijeća Grada Ivanca, zamjenik ivanečkog gradonačelnika Čedomir Bračko, saborski zastupnik Mario Habek, te Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja, sin velikana obrane Vukovara, glavnog urednika ratnog Hrvatskog radija Vukovar i heroja Domovinskog rata Siniše Glavaševića.

Finalnom danu nazočilo je oko 800 gledatelja, koji su mogli uživati u vrlo dobrom nogometu i krajnje neizvjesnim ishodima u obje finalne utakmice. Tako je ivanečki turnir, usprkos kriznim i teškim vremenima još jednom uspješno položio ispit i potvrdio da posjeduje kvalitetu s kojom se u regiji, pa i šire, slična natjecanja teško može mjeriti.

Rezultati:

Veterani – za 1. mjesto:

NK Ivančica – Lepoglava 1:2 (0:1)
Strijelci: Damir Grđan – Zdravko Frketin 2

Seniori za 3. mjesto:
Fotex Pečenjara Ris (Nedeljanec) – Liberty Gorjani (Jesenje) 1:4 (0:1)
Strijelci: Slaven Hlišč – Damir Repinc, Ivan Medved, Marko Pavić, Dino Kovačec

Utakmica za prvaka turnira:
Automobil Lončar & Fotex – NK Novaki 1:0 (0:0)
Strijelac: Samir Krasniqi
 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje