Povežite se s nama

AUTOstil

Automobil Lončar: Poslovni rezultati ove godine su odlični, a to možemo zahvaliti našim djelatnicima

Objavljeno:

- dana

Varaždinska tvrtka Automobil Lončar d.o.o. lani je postala jedini ovlašteni zastupnik za prodaju i servisiranje Hyundai vozila na području triju županija – Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Međimurske.

– U proljeće 2017. godine tvrtka je zadovoljila sve visoko postavljene Hyundai standarde, kvalitativne i kvantitativne, te cijelo vrijeme radi na proširivanju i poboljšanju kako kvalitete radnih uvjeta tako i kvalitete usluga prema našim kupcima. Novoobnovljeni Hyundai salon u Varaždinu posjetili su i visoki dužnosnici Hyundai Motor Company iz Frankfurta u ljeto 2017. – ističe Vlatka Lončar-Lučev, direktorica tvrtke Hyundai Automobil Lončar.

Veliko je to priznanje za tvrtku s bogatom tradicijom. Cijelu priču započeo je Đuro Lončar još tridesetih godina prošlog stoljeća s malom obrtničkom radionicom. Godine 1974. nasljeđuje ga sin Vladimir, nastavivši automehaničarski obrt u Zagrebačkoj ulici 90. Zajedno sa suprugom Marijom Lončar 1991. godine proširuje svoj obrt otvarajući tvrtku Automobil Lončar d.o.o., koja se počela baviti prodajom novih i rabljenih vozila te rezervnih dijelova.
Tijekom kraćeg vremena tvrtka se specijalizirala za prodaju i servisiranje vozila Peugeot 1992. godine i Hyundai 2006. godine. Danas tvrtku uspješno vode kćeri – Janja Lončar-Puček i Vlatka Lončar-Lučev, zajedno s Janjinim suprugom Romanom Pučekom.

Rekordna godina

Poslovna 2018. godina najbolja je godina dosad. Tvrtka je svojim uspješnim radom postigla tržišni udio od 11 posto u Varaždinskoj županiji. To ih je postavilo na visoko prvo mjesto u prodaji vozila u Varaždinskoj županiji. Tu su i Međimurska i Koprivničko-križevačka županija, u kojima također postižu zavidne rezultate.

U tvrtki su pomnim odabirom okupili stručni tim s dugogodišnjim iskustvom u radu s markom Hyundai

– Poslovni rezultati ove godine su odlični. To uvelike možemo zahvaliti prvenstveno našim djelatnicima, koji su svojim predanim radom i trudom pridonijeli kvaliteti rada i usluge. Na taj način privukli su buduće klijente koji su prepoznali marku Hyundai i tvrtku Automobil Lončar kao kvalitetan i pouzdan brend, što nadalje potvrđuje i tvornička garancija za sve Hyundai modele, a to su 5 godina garancije bez ograničenja kilometraže, 5 godina mobilnog jamstva u Republici Hrvatskoj te 5 godina besplatnih preventivnih pregleda. Kada se proizvođač odluči na tako veliki korak u svom poslovanju, to nije zanemarivo – istaknula je Lončar-Lučev.

Naime, u tvrtki su okupili stručni tim mehaničara, električara, servisnih savjetnika i prodavača s dugogodišnjim iskustvom u radu s markom Hyundai, ekipu istinskih entuzijasta koji imaju odgovor i rješenje na sva vaša pitanja.

– Kontinuirano radimo na vlastitom usavršavanju i kvaliteti usluge prema našim kupcima. Uz prodaju novih i rabljenih vozila, naš ovlašteni Hyundai servis na istoj adresi nudi originalne rezervne dijelove i originalnu dodatnu opremu za Hyundai vozila, servisiranje vozila u garantnom i izvan garantnog roka, uslugu vlastite limarije i lakirnice, optiku, montažu i balansiranje guma, hotel za gume, ručno pranje vozila te besplatnu procjenu rabljenog vozila – objasnila je Lončar-Lučev.

Što se tiče modela automobila, svakako valja izdvojiti Hyundai Konu, dugo očekivani SUV model koji je dinamična kombinacija stila i performansi s najnaprednijom vrhunskom tehnologijom. Dolazi u dva agregata, 1,0 benzinski T-GDI sa 120 KS i 1,6 benzinski sa 177 KS te 1,6 dizelski sa 115 KS i 136 KS. Naravno da ne smijemo zaboraviti našeg ljepotana, Hyundai Tucson, koji zasluženo sjedi u svom kraljevskom stolcu, novi Hyundai i30, koji je zaokružio svoju obitelj s nekoliko izvedbi – 5-vratni, Fastback, karavanska izvedba, i naravno i30 N – Hyundai trkač s Dalekog istoka.

– Kona uživo izgleda vrlo atraktivno i snažno te je puna zanimljivih dizajnerskih detalja, a to naši kupci vole. Opremljena je svim modernim pomagalima i tehnički je dobro potkovana – naglasila je direktorica.

Novi modeli

Za iduću, 2019. godinu korejski proizvođač najavljuje redizajn modela Santa Fe i40, i20 te i10. Bit će to godina promjena za Hyundai.

Za iduću, 2019. godinu korejski proizvođač najavljuje redizajn modela Santa Fe i40, i20 te i10

– Potpuno novi Santa Fe stiže nam u salon u veljači 2019. godine i bit će dostupan kupcima za probnu vožnju u izvedbi 2.0 dizel, 185 KS automatik s duplom spojkom i 8 brzina, redizajn Hyundaija i40 također nam dolazi početkom 2019. godine, redizajnirani i20 kupci već mogu vidjeti u našem prodajnom salonu, dok redizajnirani Hyundai i10 tek dolazi. Hyundai svakim redizajnom vozila daje više i bolje, pruža više opreme i još bolju tehnologiju, inovativniju i štedljiviju motorizaciju, lagane a ne prevelike promjene na karoseriji, te na taj način postavlja svoje modele kao favorite u svojoj klasi – zaključila je.

Svi zainteresirani za dodatne informacije mogu ih potražiti u Salonu Automobil Lončar na adresi Zagrebačka 90, odnosno na telefone 042/404-891, 404-897, 404-896 ili ih zatražiti putem formulara na internetskoj stranici www.hyundai.automobil-loncar.hr. Radno vrijeme Salona je u prodaji od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati, a servis radi od 8 do 16 sati. Subotom je radno vrijeme od 8 do 12 sati.

Jedinstveno na tržištu

Vlasnicima Hyundai vozila starijih od 5 godina nudimo tijekom cijele godine 20 % povoljniju kupnju Hyundai rezervnih dijelova i 30 % na sve usluge u našem ovlaštenom Hyundai servisu, a također nudimo i kupnju vozila po modelu „staro za novo“ uz razne modele financiranja.

Hyundai otvara proizvodnju u Varaždinskoj županiji?

Ovih dana u medijima se pojavila informacija da bi Hyundai otvorio proizvodnju u varaždinskom kraju. Iz Automobila Lončar to pozdravljaju.

Naime, u Češkoj u Nošovicama Hyundai je započeo izgradnju tvornice 2007. godine te danas zapošljava 3300 radnika i radi sa 7000 kooperanata. Radi u tri smjene, zatvara se jednom godišnje na dva tjedna i to isključivo kako bi podesili procese i servisirali robotiku, a dnevno iz tvornice izlazi 1500 vozila.

Iz varaždinske tvrtke proizvodnju su posjetili u listopadu ove godine.
– Gradnja tvornice u Varaždinu je prekrasna vijest i nadajmo se da će ugledati svjetlo dana. Takav projekt ne samo da bi zaposlio tisuće ljudi, priskrbio posao domaćim kooperantima i doveo nove turiste nego bi i prodaja porasla još više jer ljudi se vole vezati uz ono što se u njihovoj zemlji proizvodi – zaključila je Lončar-Lučev.

AUTOstil

Sutra obavezno upalite svjetla, a od 15. studenog nova pravila za vozače i kazne do gotovo 2000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala preko dana od 1. studenog do 31. ožujka. Za nepoštivanje ove odredbe previđena je kazna od 30€.

Nakon što od 1. studenoga svi moraju voziti s upaljenim svjetlima i danju, od 15. studenoga obavezna je i zimska oprema.  Od 15. studenoga na prometnicama u zimskim uvjetima, kad je kolnik prekriven snijegom ili kada je na njemu poledica, obvezna će biti i zimska oprema na vozilima, a ta će obaveza na snazi biti do 15. travnja. Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

U zimske dionice javnih cesta ulazi 839,2 km autocesta i 1863,3 km državnih i županijskih cesta te 68,1 km državnih cesta za tranzitni promet iz trajektnih luka Vukovar, Osijek, odnosno luke i rafinerije Sisak. Pod zimskom opremom motornih vozila kategorije M i N, čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, podrazumijevaju se četiri zimska pneumatika (M+S) ili

četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg pripravnim na postavljanje na pogonske kotače.

Vozači su također dužni, prije uključivanja u promet, na vozilu očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu. Za vozila koja ne budu imala propisanu zimsku opremu propisana je kazna od 660 do 1990 eura za pravne ili fizičke osobe.

Nastavite čitati

AUTOstil

FOTO Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar uložila milijun kuna u energetsku učinkovitost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar d.o.o. uspješno je provela dva projekta energetske učinkovitosti.

Riječ je o projektima „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“, sufinanciranom iz fondova Europske unije, te „Gradnja punionica vozila na električnu energiju“ sufinanciranom od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Direktor prodaje Romano Puček ističe da je tvrtka, s ciljem daljnjeg razvoja, prijavila projekt „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“ na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u okviru prioritetne osi 4 „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije“, investicijskom prioritetu 4b „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u poduzećima, specifičnom cilju 4b2 „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Ukupna vrijednost Projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 924.636,68 kuna, od čega se ukupno prihvatljivi troškovi projekta procijenjeni na 888.636,68 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva iznose 680.039,15 kuna te predstavljaju 76,53 % iznosa ukupno prihvatljivih troškova.
– Svrha projekta je smanjenje isporučene energije energetski troškovnoj cjelini poslovne zgrade tvrtke Automobil – Lončar d.o.o. za najmanje 41 % nakon provedbe mjera energetske obnove i uvođenje sustava obnovljivih izvora energije u svrhu proizvodnje električne energije uz smanjenje ispusta CO2 u iznosu od 10,00 tona na godišnjoj razini. Ujedno projekt doprinosi smanjenju tekućeg održavanja rasvjete u poslovnom prostoru i na vanjskim površinama te poboljšanju svjetlosno tehničkih uvjeta – rekao je Puček dodavši da se provedbom ovog projekta očekuje povećanje uštede energije, kao i povećanje količine energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije, na razini od 27.000 kWh.
Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija postojećeg sustava unutarnje i vanjske rasvjete objekta ugradnjom nove LED rasvjete, uvođenje sustava daljinskog nadzora i upravljanja potrošnjom energenata i vode te izgradnja sunčane elektrane na krovu objekta za proizvodnju električne energije.
U nazočnosti predstavnika tvrtke Euro Consulting d.o.o. – direktora Nikole Kučiša i voditelja projekta Darijana Vintera – te Alena Kišića, direktora Centra kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., naglašeno je da su u projektu u potpunosti sudjelovale varaždinske tvrtke. Kišić je rekao da je sustav nadzora i upravljanja potrošnjom energenata njihov proizvod.
– Sustav eliminira sve nepotrebne potrošnje energije i stvara uštede, a s druge strane investitor u realnom vremenu vidi potrošnju što je bitno za kontrolu troškova. Sustav je ranije bio testiran, a ovo je njegova prva komercijalna primjena – dodao je Kišić.
Rezultat drugog projekta su tri punionice za električna vozila, jedna vanjska i dvije unutarnje. Ukupna vrijednost projekta je 68.625 kuna, prihvatljivi troškovi su 49.400 kuna, dok je udio sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 19.760 kuna, odnosno 40 posto.
– Napravili smo još jedan iskorak u poslovanje jer nam dolaze električna vozila. Budućnost je u električnim i hibridnim vozilima. A mi budućnost ovim projektima koje smo napravili, dočekujemo apsolutno spremni – zaključio je Puček.
Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje