Povežite se s nama

Zabava & Stil

Bažulijada: velemajstori kuhanja graha u subotu će ukrstiti kuhače na Aquacityju

Objavljeno:

- dana

Na terasi restorana Aquacity u subotu će se s početkom u 10 sati održati 16. Bažulijada, odnosno natjecanje u spravljanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha.

Riječ je o tradicionalnom natjecanju humanitarnog karaktera kojeg organizira varaždinski Lions klub.

Prikupljena sredstva iskoristit će se u akciji izgradnje lifta za invalidne i teško pokretne osobe u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, kojoj se pridružio i Lions klub Varaždin.

Podsjećamo,  Lions pokret egzistira i živi već 100 godina i danas je najveća i najviše uvažavana humanitarna organizacija u svijetu. Mnogo o tome govore brojke – više od 1,3 milijuna članova, oko 60 tisuća klubova, gotovo 900 distrikata, prisutnost na svim kontinentima te aktivnost u više od 220 zemalja svijeta.

To je organizacija u kojoj ljudi po svojoj volji ulažu svoje vrijeme, svoj rad i svoja sredstva s jednim jedinim ciljem: pomoći ljudima u nevolji. Jednostavno služiti ljudima kojima je pomoć potrebna. U takvom poslanju već je gotovo dvadeset godina i Lions klub Varaždin, ostvarujući dosad nekoliko velikih i desetak manjih humanitarnih akcija i aktivnosti.

Samo natjecanje održati će se na prikladno uređenom prostoru terase restorana „Aquacity“ uz „varaždinsko more“ u Varaždinu. Jalo koje će pripremiti ekipe poslužiti će se nakon natjecanja na domjenku sponzora, natjecatelja i članova Lions klubova.

Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje oslikavaju eminentni varaždinski umjetnici. Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino, najbolji slogan za bažulj, a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam.

Sve će to biti popraćeno glazbom domaćih varaždinskih tamburaša što garantira dobar provod.

Zabava & Stil

SVOPAONA vol. 5: razmjena odjevnih predmeta udruge KOR u subotu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska udruga KOR u subotu, 2. ožujka, organizira događaj pod nazivom “SVOPAONA vol. 5”.

Lokacija događanja je Ulica Josipa Križanića 33, Varaždin, zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, i to u vremenu od 9 do 14 sati.

Događaj obuhvaća razmjenu odjevnih predmeta i mini-sajam lokalnih odgovornih proizvođača.

Kako SWAP (razmjena) funkcionira? Nakon što si u ormaru našao/la košulju koju nisi vidjela već godinama ili hlače koje ne nosiš jer su ti preuske, donesi ih na SWAP gdje će ju preuzeti volonteri, a ti ćeš za svaki doneseni predmet primiti token. Potom imaš cijelo dopodne da proučiš okupljeni asortiman odjevnih predmeta i nađeš nešto u svom stilu. Svaki predmet “košta” jedan token. Ukoliko si našao/la više stvari nego što imaš tokena, svaki dodatni predmet može se nabaviti za donaciju od jednog eura. Sva odjeća je pojedinačno probrana odlične kvalitete i potpuno nosiva te čeka da ju povedeš u nove avanture i spasiš od prerane smrti.

Cilj SVOPAONE je osigurati mjesto gdje se može zamijeniti odjeću koja ti više nije potrebna i pronaći nešto za sebe – sve dok uživaš u dobroj mjuzi i još boljem društvu. Ovime možemo smanjiti količinu tekstilnog otpada kao i naše oslanjanje na brzu modu koja šteti našoj kvaliteti života te kvaliteti života onih koji ju proizvode.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Baby Lasagna pobijedio na Dori i predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Renato Branđolica/HRT

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. i predstavljat će Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije!

Baby Lasagna, mladi glazbenik pravog imena Marko Purišić, s pjesmom Rim tim tagi dim dobio je najviše glasova žirija i publike u večerašnjem velikom finalu Dore te će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u švedskom Malmöu u svibnju.

U finalu je nastupilo 16 izvođača koji su bili najbolji u dvije polufinalne večeri. Iz prvog polufinala nastupili su Pavel, Vinko, Eugen, Mario Battifiaca i Robert Ferlin, Stefany, Saša Lozar, Let 3 i Lana Mandarić, a iz drugog Alen Đuras, Natalie Balmix, Vatra, Damir Kedžo, Lara Demarin, Baby Lasagna, Marcela i Boris Štok.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje