Povežite se s nama

Zabava & Stil

Bažulijada: velemajstori kuhanja graha u subotu će ukrstiti kuhače na Aquacityju

Objavljeno:

- dana

Na terasi restorana Aquacity u subotu će se s početkom u 10 sati održati 16. Bažulijada, odnosno natjecanje u spravljanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha.

Riječ je o tradicionalnom natjecanju humanitarnog karaktera kojeg organizira varaždinski Lions klub.

Prikupljena sredstva iskoristit će se u akciji izgradnje lifta za invalidne i teško pokretne osobe u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, kojoj se pridružio i Lions klub Varaždin.

Podsjećamo,  Lions pokret egzistira i živi već 100 godina i danas je najveća i najviše uvažavana humanitarna organizacija u svijetu. Mnogo o tome govore brojke – više od 1,3 milijuna članova, oko 60 tisuća klubova, gotovo 900 distrikata, prisutnost na svim kontinentima te aktivnost u više od 220 zemalja svijeta.

To je organizacija u kojoj ljudi po svojoj volji ulažu svoje vrijeme, svoj rad i svoja sredstva s jednim jedinim ciljem: pomoći ljudima u nevolji. Jednostavno služiti ljudima kojima je pomoć potrebna. U takvom poslanju već je gotovo dvadeset godina i Lions klub Varaždin, ostvarujući dosad nekoliko velikih i desetak manjih humanitarnih akcija i aktivnosti.

Samo natjecanje održati će se na prikladno uređenom prostoru terase restorana „Aquacity“ uz „varaždinsko more“ u Varaždinu. Jalo koje će pripremiti ekipe poslužiti će se nakon natjecanja na domjenku sponzora, natjecatelja i članova Lions klubova.

Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje oslikavaju eminentni varaždinski umjetnici. Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino, najbolji slogan za bažulj, a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam.

Sve će to biti popraćeno glazbom domaćih varaždinskih tamburaša što garantira dobar provod.

Zabava & Stil

Ivan Dečak iz Vatre: “Jedva čekam da se popnemo na čakovečku pozornicu!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Grada Čakovca 2022. kreću u četvrtak, 19. svibnja, a programi, manifestacije i događanja za sve generacije nikada nisu bili brojniji.

Ove godine Grad Čakovec povodom svoga dana sugrađankama i sugrađanima donosi čak 11 dana slavlja i više od 50 manifestacija, od 19. do 29. svibnja.

Atraktivan program

– Uz svečanosti otvorenja vanjskih bazena i dodjele nagrada najzaslužnijim pojedincima, udrugama i društvima, ali i niza evenata koji će okupiti djecu i mlade, jedan od atraktivnijih programa očekuje nas u subotu, 28. svibnja, kada glavnu pozornicu čakovečkoga Trga Republike zauzima grupa Vatra – rekla je uvodno gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Što priprema poznati virovitički bend na sjeveru zemlje posljednje subote u svibnju, osobno je dolaskom u Čakovec najavio frontmen grupe Vatra Ivan Dečak.

– Prije svega hvala na pozivu, hvala što ste se odlučili za nastup Vatre za dane svoga Čakovca. U zadnjih nekoliko tjedana nastupili smo u nizu gradova koje vode žene i moram priznati da su mi ti koncerti ostali u odličnom sjećanju, tako da apsolutno vjerujem da će isto tako biti u Čakovcu 28. svibnja od 21 sata, na vašem prekrasnom trgu. Jedva čekam da se popnemo na pozornicu i vidimo sa svima s kojima se nismo vidjeli u Čakovcu više od dvije godine, ali upoznamo i neke nove ljude. Vidimo se! – jasan je bio Dečak.

Vatrena atmosfera

– Čakovec i Međimurje jedva su dočekali manifestacije i događaje uživo, okupljanja i druženja nakon pandemije, a još kada im pripremamo odličan koncert i svirku uživo, znam da će Trg Republike biti premalen za sve koji će htjeti biti dio vatrene atmosfere – naglasila je čakovečka gradonačelnica te poželjela Dečaku dobrodošlicu u Čakovec, gdje su ga obožavatelji s veseljem dočekali i pozdravili.

Frontmen je u ime Vatre i Grada Čakovca pozvao sve željne odličnog koncerta i zabave da kraj svibnja provedu u Čakovcu te uživaju u odličnoj atmosferi uz poznate i nove hit pjesme s njihova desetog albuma.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Varaždinka Iris Kralj natjecat će se za titulu Miss Universe Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedan od najprestižnijih izbora ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske, održat će se 23. svibnja 2022. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a 13 djevojaka, koje dolaze iz cijele Hrvatske, natjecat će se za titulu najljepše.

Među 13 finalistica je i 25-godišnja Varaždinka Iris Kralj.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Ora Ivanišević predati krunu, saznat ćemo uskoro, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe, koji bi se krajem godine trebao održati u Kostariki.

Izvor: Index.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje