Povežite se s nama

Međimurje

Biblijske radionice na engleskom jeziku oduševile mališane iz Brezja

Objavljeno:

- dana

KREATIVNO

Za 35-ero djece s područja Općine Sveti Juraj na Bregu ljetni su školski praznici počeli raznim sportskim aktivnostima, kreativnim radionicama, učenjem engleskog jezika i čitanjem biblijskih priča.

U Vatrogasnom domu u Brezju djeca od šest do trinaest godina sudjelovala su od 21. lipnja do 24. lipnja na Dječjem kampu na engleskom jeziku “Kids’ camp” koji su organizirali Udruga žena “Breza”, Dobrovoljno vatrogasno društvo Brezje i Kristova crkva Varaždin. Uz pomoć vrijednih volontera iz Udruge žena “Breza” iz Brezja i Kristove crkve Varaždin, ovaj Dječji kamp uspijeva zabaviti djecu u ljetnim mjesecima već devetu godinu zaredom.

Kreativne radionice

– Svaki je dan u kampu podijeljen na četiri djela: prvo pjevamo i bolje se upoznajemo, pa slijedi lekcija na određenu temu i izrada rukotvorina. Danas nam je tema Božja bojna oprema, pa smo izrađivali štitove, a radili smo i oklope i pojase koje koriste rimski vojnici – objašnjava voditelj kampa Mladen Dominić te dodaje da je svake godine u kampu naglasak na moralnim vrijednostima koje se nalaze u Bibliji.

Djeca također dio vremena provode vani na sportskim aktivnostima, no ne igraju klasične igre poput nogometa ili graničara, već uče američke igre kojima ih podučavaju volonteri koji su došli iz Teksasa i Oklahome.

– Volonteri iz Amerike nam žele pomoći, a i bolje se upoznaju se našom kulturom i običajima kojima su oduševljeni. Primjerice, jedemo u lokalnom restoranu i oduševljeni su s restanim krumpirom. Isto tako, oni ne piju toliko, no neki su probali naša vina i također su oduševljeni, sve im je zanimljivo – rekao je voditelj Dominić.
Sve radionice odvijaju se na engleskom jeziku, objašnjava Dominić, i djeca s učenjem nemaju problema.

– S izvornim govornicima se oslobode i kasnije im je u školi puno lakše sporazumjeti se. Oslobode se i kao tim surađuju, tako da imamo pozitivna iskustva – dodao je.

Razne lokacije

Spomenka Barlek iz Udruge “Breza” iz Brezja istaknula je da se Udruga rado uključuje u aktivnosti poput Dječjega kampa. – I djeca i mi, kao Udruga, zadovoljni smo suradnjom – rekla je Spomenka, čije su članice svakodnevno volontirale u kampu.
Voditeljica volontera Marija Stolnik navela je da se već dugi niz godina organiziraju ovakvi kampovi ne samo u Brezju već i u Zagrebu, Kalniku u Planinarskom domu i u Varaždinu.

– Ovo je moja četvrta godina kako sudjelujem. Sa svojim timom osmišljavam program, a sve radimo kako bismo dječicu kroz ljeto okupirali i možda maknuli s ulica ili igrališta i ponudili im učenje engleskog jezika, ali i puno zabave i Božje riječi – rekla je voditeljica Marija Selnik.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje