Povežite se s nama

Kultura

„Biti kreativan i stvarati“: u ponedjeljak u Centru P4 izložba radova članica grupe za likovnu kulturu

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 27. lipnja, s početkom u 19 sati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu bit će otvorena još jedna u nizu zanimljivih izložbi koje u galerijskom prostoru podruma Centra organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA u sklopu programa „Podrum ponedjeljkom“.

Riječ je o skupnoj izložbi likovnih radova pod nazivom „Biti kreativan i stvarati“, nastaloj u sklopu grupe za likovnu kulturu za djecu koja je djelovala u 2021./2022. školskoj godini pod mentorstvom voditelja i člana udruge VANIMA, mag. educ. art. Ivana Mladenovića.

Svoje će radove na izložbi „Biti kreativan i stvarati“ predstaviti Nikolina Levanić, Helena Marčun, Mirta Obelić, Lea Premec i Elena Sodar Rogina.

Autorice u dobi od 11 do 14 tijekom protekle školske godine na radionicama su se upoznale s osnovama vizualne kulture i likovnog stvaralaštva, koristeći ugljen, pastele, akrilne boje, kolaž, žicu, papir, glinu, grafiku, strip i kratki animirani film.

Radom u različitim tehnikama, polaznici radionica susreli su se s aktivnim oblikovanjem radova te razvijali kritičko mišljenje analizirajući likovna djela. 

Ideja radionica likovne grupe je uvesti učenike u svijet likovne umjetnosti, kako bi oplemenili sliku o sebi u svijetu u kojemu žive te razvili kreativnost, način mišljenja i djelovanja. – Cilj likovnih radionica bio je približavanje vizualne percepcije i estetike polaznicima kojih se potiče na svjesno i aktivno doživljavanje djela i kritičko mišljenje. Time se stječu kompetencije za aktivno sudjelovanje u životu. Školska godina 2021/2022. bila je aktivna i produktivna. Veselimo se i idućoj školskoj godini u kojoj ćemo razvijati i stvarati nove likovne radove s mladim talentiranim polaznicima – poručio je voditelj grupe i član VANIME Ivan Mladenović.

Kultura

U Ludbregu 16. kolovoza uživajte u klasičnoj indijskoj glazbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon produženog vikenda imat ćete jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi.

Naime, „Glazbeni kolovoz“ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg ugostit će jednog od istaknutijih glazbenika današnje Indije Arnaba Bhattacharya koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice.

Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Koncert će se održati 16. kolovoza u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu s početkom u 20 sati.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje D. Novak (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Promocija zbornika KUU-a ‘Lipa’ u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jedne od prijašnjih promocija zbornika. FOTO: Ivan Grahovec

Promocija zbornika KUU-a “Lipa” Gornji Mihaljevec pod nazivom “Šaputanje lipe” održat će se u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu.

Svečanu promociju otvorit će predsjednica KUU-a “Lipa” Jasenka Novak. Na promociji će pjesnici iz svih hrvatskih krajeva čitati svoje pjesme, među njima i Ivan Grahovec. U pauzama će pak glazbene brojeve izvoditi Evelin Novak i Marija Jambrošić.

– Vaše mjesto vas čeka – veselimo se vašem dolasku! – poručuju iz Udruge.

Program će voditi Jakob Trupković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje