Povežite se s nama

U fokusu

Bosilj o današnjim uhićenjima: „Iznenađeni smo, ovo su repovi koji se vuku još od prethodne vlasti“

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

Od jutros je Varaždinu u tijeku akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i policije u kojoj su tri osobe uhićene, a neslužbeno doznajemo da su među osumnjičenima bivši direktor Varkoma Željko Bunić, predsjednik uprave GK Grupe Robert Gotić te bivši direktor Grupe Coning Stjepan Ptiček.

Bio je to i povod današnje konferencije za medije gradonačelnika Nevena Bosilja. Izjavio je da ovo što se danas događa ima tri komponente: istražnu, upravnu i političku.

– Kada je riječ o istražnoj, o tome znamo isto koliko i vi, iznenađeni smo, provode se istražen radnje i bit ćemo svi obavješteni o tome. Što se tiče upravne komponente, Grad Varaždin će apsolutno pružiti podršku istražnim organima i svi odjelu službe, kao i tvrtka Varkom, dat će sve potrebne dokumente i biti na dispoziciji istražiteljima jer mi nemamo što skrivati. A treća je politička komponenta i meni je kao gradonačelniku jako žao što se ovo događa u našem gradu, ali ovo je pokazatelj kako je ovo samo završni pečat nečemu, ako stavljate privatni interes ispred javnog interesa. A, što o tome misle građani Varaždina, oni su to rekli na proteklim izborima i ovo su samo repovi koji se vuku još od prethodne vlasti – kazao je Neven Bosilj.

Hoće li izgradnja pročistača doći u pitanje, zanimalo je novinare.

– O svemu tome ne mogu vam više reći jer nemamo dovoljno podataka u kojem će smjeru istraga krenuti – kazao je gradonačelnik, koji se odgovorio i na novinarko pitanje vezano uz navodne izjave bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka da on nema veze s time, već je sve potpisivala aktualna vlast.

– Zato je navodno uhapšen direktor kojega je postavio Ivan Čehok. Naslijedio sam 30 sudskih sporova koje vodimo zbog prethodne vlasti, predstavnici prethodne vlasti imaju nekoliko kaznenih prijava koje se vode, jedna više-manje za njih očito ništa ne znači – zaključuje Bosilj.

U fokusu

Birališta su otvorena, glasa se preferencijalno, evo kako izgleda važeći, a kako nevažeći listić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u 7 sati otvorena su birališta i glasovati možete na svojim biračkim mjestima sve do 19 sati.

Gong je objavio kako izgledaju važeći, a kako nevažeći listići.

-Na ovim izborima biramo preferencijalno, to znači da uz glas za listu koju simpatiziramo možemo dodatno zaokružiti još jednog kandidata ili kandidatkinju s te liste. Preferencijalni glas je važan jer njime možemo favorizirati određenog kandidata ili kandidatkinju s kandidacijske liste, za koje smatramo da su to zaslužili svojim djelovanjem. Njime izražavamo želju da nas zastupa onaj kandidat ili kandidatkinja s liste kojeg osobno preferiramo, a ne redom oni koje je stranačko vodstvo odredilo – objašnjavaju u Gongu.

Kakvi se listići priznaju kao važeći, a koji se smatraju nevažećima, pogledajte u nastavku:

Nastavite čitati

U fokusu

Niste sigurni na koje biralište sutra trebate izaći? Ovdje provjerite koje je vaše biračko mjesto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sutra, 17. travnja, održavaju se parlamentarni izbori. Birališta se otvaraju u 7 sati i moći će se glasovati do 19 sati.

Službena promidžba završila je u ponoć, nakon čega je u Hrvatskoj nastupila izborna šutnja. Na parlamentarnim izborima bira se 151 zastupnik i to u 12. izbornih jedinica. Varaždinska, Međimurska, Krapinsko – zagorska i mali dio Zagrebačke županije pripada III. izbornoj jedinici.

Tako je u našoj izbornoj jedinici predano čak 16 pravovaljanih kandidacijskih listi parlamentarnih stranaka i nezavisnih lista. S obzirom da postoji mogućnost preferencijalnog glasanja, u srijedu 17. travnja, moći ćete zaokružiti bilo koje od 224 ponuđenih imena kandidata. Druga je mogućnost naravno zaokružiti samo broj liste.

Svi oni koji žele provjeriti svoje podatke u registru birača te koje je točno njihovo biračko mjesto mogu to učiniti na posebnim stranicama Ministarstva uprave.

Ukoliko niste sigurni, provjerite na kojoj je adresi vaše biračko mjesto. Popis svih biračkih mjesta po izbornim jedinicama možete pronaći OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje