Povežite se s nama

Događanja

Djeco, danas dolazi sv. Nikola u Lumini centar!

Objavljeno:

- dana

ŠTO JE SVE LUMINI CENTAR PRIPREMIO U MJESECU DARIVANJA?

Prepustite se predblagdanskom raspoloženju i počnite s odbrojavanjem do najčarobijeg dana u godini uz Lumini centar!

Uvod u blagdanska događanja započinje danas, 6. prosinca. U 18 sati sati održat će se lutkarska predstava “U noći Sv. Nikole” i kreativna radionica za djecu, dok u 18.45 sati stiže Sveti Nikola koji će najmlađe posjetitelje razveseliti svojim darovima.

Brojni sadržaji za velike i male

Veliki mogu uživati na božićnom sajmu rukotvorina, koji će se petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 20 sati održavati sve do 23. prosinca. Iskoristite ovu priliku za izbor najoriginalnijeg dara za svoje najbliže. No, Lumini centar je u ovo predblagdansko vrijeme pripremio i brojna druga iznenađenja za svoje posjetitelje. Unatoč uvriježenom mišljenju da svaki ponedjeljak sa sobom nosi loše raspoloženje Lumini je odlučio stati tome na kraj.

Najmlađi posjetitelji moći će se besplatno fotografirati s Djed Mrazom,  a veliki “šopingirati” na božićnom sajmu rukotvorina.

Ponedjeljkom će se održavati radionica za djecu u mini Lumini igraonici. Prva je održana u ponedjeljak, dok će se ostale dvije održati 16. i 23. prosinca od 18 do 19 sati u sklopu čega će biti organizirana mala škola izrade anđela, čestitki i kuglica za bor. Tu je i zabavno besplatno fotografiranje utorkom s Djedom Božićnjakom od 18 do 20 sati i nedjeljom od 17 do 19 sati, dok će u subotu, 14. i 21. prosinca omiljeni bradati djedica od 17 do 19 sati za djecu prirediti disco party. Da ne bi slučajno propustili ovu zabavu u ho-ho-ho maniri, Djed Božićnjak i njegovi vilenjaci prošetat će subotom po centru grada i pozvati vas na vožnju busom Djeda Božićnjaka do centra zabave. No, tu nije kraj božićnoj priči u Lumini centru. U subotu, 28. prosinca od 17 do 20 sati Lumini pripređuje Dječji doček nove godine koji će zasigurno brojni mališani pamtiti kao prvi doček priređen posebno za njih i vezati uz njega brojne vesele uspomene.

Okačite sretnu misao na drvo

Osim bogatog blagdanskog rasporeda za mini fanove Luminija, sve do 23. prosinca Lumini centar je odlučio potaknuti sve posjetitelje na pozitivno razmišljanje postavljanjem “drva sretnih misli” koji će autora “najsretnije” misli nagraditi poklon bonom u vrijednosti od 200 kuna. Dovoljno je uz kupnju u Lumini centru u razdoblju od 1. do 22. prosinca ispuniti kupon, na koji se ispisuje vlastita sretna misao zajedno s osobnim podacima te ga objesiti na “Drvo sretnih misli” koje će se nalaziti kod info pulta Lumini centra. Natječaj se sastoji od tri dobitna kola, s tim da se u prva dva bira po deset dobitnika, dok će se u posljednjem kolu naći 20 dobitnika te nagrade iznenađenja koje su osigurali Lumini zakupci, dm, Technomarket, Zlatne Gorice, CineStar i Algoritam.

Stoga ne propustite ovo čarobno razdoblje i zajedno sa svojom obitelji veselite se i osjetite duh Božića na najbolji mogući način – u Lumini centru.

ŠTO POSJETITI?

• Radionice u Lumini igraonici za djecu 16. i 23. prosinca od 18 do 19 sati • Besplatno fotografiranje utorkom s Djedom Božićnjakom od 18 do 20 sati i nedjeljom od 17 do 19 sati • Disco party s Djedom Božićnjakom u subotu, 14. i 21. prosinca od 17 do 19 sati • Božićni sajam rukotvorina petkom, subotom i nedjeljom sve do 23. prosinca • “Drvo sretnih misli”: objesite na njega ispunjen kupon sa vlastitom sretnom zamisli s osobnim podacima. Autor “najsretnije” misli bit će nagrađenpoklon bonom u vrijednosti od 200 kuna.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje