Povežite se s nama

Život i društvo

Brojnim donatorima Opće bolnice pridružila se i Udruga cestovnih prijevoznika

Objavljeno:

- dana

Pandemija koronavirusa ne posustaje, a situacija je posebno teška na području Varaždinske županije. Pritisak na bolnički sustav iz dana u dan je sve veći i sve je više teških bolesnika, stoga je svaka pomoć u njihovu zbrinjavanju i liječenju više nego dobrodošla.

Brojnim donatorima koji svaki na svoj način pomažu Općoj bolnici Varaždin, u utorak su se pridružili članovi Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika čiji je Upravni odbor donio jednoglasnu odluku o donaciji.

Članove Udruge primili su zamjenik ravnatelja varaždinske bolnice Damir Poljak, mag.soc.geront., i Vlatka Kunštek Božić, dr. med, s Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

Mi smo tu da branimo interese naših cestovnih prijevoznika, ali tu smo i da pomognemo kad je to najpotrebnije, istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec.

– Na početku pandemije pomogli smo Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, a zatim i bolnicama u Osijeku, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Čakovcu. To je naš mali doprinos zdravstvenom sustavu i njegovim djelatnicima jer znamo da ste svi na kraju snaga pa da vam barem malo olakšamo neke stvari. Molimo Boga da sve ovo što prije prođe i da se vratimo normalnom životu – rekao je Kranjčec.

Pritom je ponudio i drugu vrstu pomoći.

– Mi prijevoznici gotovo svakodnevno vozimo po cijeloj Europi, možemo dovesti gratis ono što vam je potrebno i na vama je samo da nam kažete što vam i od kuda treba, a mi ćemo pomoći koliko najviše možemo – rekao je Kranjčec.

Uime Uprave i djelatnika bolnice, ali i pacijenata, članovima Udruge zahvalio je zamjenik ravnatelja Poljak.

– Mi smo za te novce, a riječ je o gotovo 49 tisuća kuna, kupili defibrilator koji će nam itekako koristiti u radu s pacijentima i spašavanju života u ovoj bolnici. Svaka donacija nam je potrebna i hvalevrijedna, stoga vam zahvaljujemo što ste pokazali srce, ljudsku empatiju, iako ni vama nije lako u ovoj krizi – rekao je Poljak.

Kunštek Božić zahvalila je uime djelatnika Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

– Nama je svaki život jednako važan, za svakog se pacijenta borimo. Na žalost, ovaj uređaj sad dosta često trebamo, stoga uime cijelog Odjela najljepše zahvaljujem na donaciji – zaključila je Božić.

 

Život i društvo

Varaždinska županija donirala Caritasovoj pučkoj kuhinji pedeset litara bučinog ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska je županija i ove godine donirala Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača.

Radi se o ulju koje su dali proizvođači za nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Bučina ulja je ravnatelju biskupijskog Caritasa Anti Šoli predao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Zahvalivši se na donaciji, ravnatelj Šola je naznačio kako je ovo već tradicionalna gesta Varaždinske županije kojom se potvrđuje izuzetno dobra suradnja Županije i biskupijskog Caritasa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Otvorenje glavnog napora požarne sezone planira se za 13. lipnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U prostorijama JVP-a Grada Požege 18. svibnja je održan sastanak Vatrogasnog stožera kojem su prisustvovali županijski zapovjednici na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za protupožarnu sezonu temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, kao i o pripremama za predstojeću vježbu “Sigurnost 22”. Planirano vrijeme održavanja vježbe je 9. i 10. lipnja dok se otvorenje glavnog napora požarne sezone planira 13. lipnja.

Osim angažiranja sezonskih vatrogasaca, na sastanku je bilo govora i o dislociranju operatera u DVOC-a tijekom požarne sezone.

Na sjednici Vatrogasnog stožera su definirane i dislokacije na priobalju kao i izmještanje DVIP-ova Šibenik i Split izvan grada čime će se omogućiti njihova bolja i brža operativnost na terenu, ukoliko dođe do požara. Također, razgovaralo se i o Planskim izvanrednim dislokacijama te o Planskim sezonskim postrojbama na Korčuli i Pelješcu.

Sigurnost 22

Dvodnevna međuresorna vježba održat će se 9. i 10 lipnja, pri čemu je prvog dana planirana kao vježba za stolom dok je drugi dan rezerviran za vježbe na terenu u što je uključeno nekoliko županija: Zagrebačka, Varaždinska, Karlovačka, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska županija.

Ovom će se vježbom obaviti provjera operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi i zračnih snaga te prekogranična suradnja s Republikom Slovenijom. Ona također obuhvaća gašenje požara na otvorenom prostoru, tehničke intervencije spašavanja u prometu uslijed masovne nesreće, tehničke intervencije radova na vodi i pod vodom te provjera i uspostavljanje sustava veze i komunikacije.

Vatrogasno vježbalište

Nakon sastanka prezentiran je kratki film o vatrogasnom angažmanu u sanaciji prošlogodišnjeg olujnog nevremena na području Požeško-slavonske županije te je svečano otvoreno vatrogasno vježbalište za koje su najzaslužniji upravo pripadnici Javne vatrogasne postaje Grada Požege.

O sjednici Vatrogasnog stožera, ali i otvaranju vježbališta zapovjednik Tucaković rekao je da je danas odrađen jedan od završnih sastanaka za pripremu protupožarne sezone 2022. temeljem Programa aktivnosti Vlade RH: “Na njemu smo definirali dislokacije vatrogasnih snaga, ali i razmotrili sve one probleme koji se još uvijek pojavljuju u vatrogasnim zajednicama priobalnog područja. Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom djelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore”.

Dodao je i kako su pripreme do sada napravljene jako dobro, zahvaljujući ne samo vatrogascima, nego i jedinicama lokalnih samouprava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje