Povežite se s nama

U fokusu

Za brzu cestu Čakovec – Varaždin izrađene potrebne studije, sve je spremno za otkup zemljišta

Objavljeno:

- dana

MILIJUNI ZA NOVE PROMETNICE

Hrvatske ceste rezervirale su 43,17 milijuna kuna za gradnju sjeverne cestovne obilaznice Čakovca i 37,15 milijuna za obilaznicu Preloga, potvrđeno je u petak na sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

U Zagrebu je, naime, održan je sastanak triju župana u sklopu programa “Sjever Hrvatske”, a vezan uz Nacionalni program razvoja željezničke i cestovne infrastrukture. Župan Međimurske županije Matija Posavec, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar na sastanku s državnom tajnicom Nikolinom Brnjac osvrnuli su se na problematiku cestovnoga i željezničkoga infrastrukturnog sustava.

Studija izvodljivosti

Osim što je potvrđeno financiranje obilaznica Čakovca i Preloga, župan Posavec dotaknuo se i prometne problematike Murskog Središća.

Za brzu cestu Čakovec – Varaždin izrađene su potrebne studije te je sve spremno za financiranje otkupa zemljišta

– Rješenje za Grad Mursko Središće je gradnja obilaznice i mosta preko Mure, a taj projekt mogu financirati jedino Hrvatske ceste, s obzirom na to da EU fondovi u ovom trenutku ne prepoznaju financiranje tog projekta. Nakon imenovanja nove uprave Hrvatskih cesta predložit će se uvrštenje ovog projekta u Nacionalni plan građenja za 2018. godinu – izvijestio je Posavec.

Međimurski župan osvrnuo se i na brzu cestu Čakovec – Varaždin, za koju je izrađena studija izvodljivosti, a koju je s 85 posto sufinancirala Europska unija. Izrađena je i studija utjecaja na okoliš te je projekt spreman za financiranje otkupa zemljišta i stavljen u plan građenja cestovne infrastrukture u Hrvatskoj.

– Osim toga, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste pripremamo projekte za Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, kojim bi se sanirala opasna mjesta, a jedno od takvih je raskrižje u Maloj Subotici, ali i druga detektirana opasna mjesta – dodao je Posavec.

Vezano uz željezničku infrastrukturu, Europska komisija poslala je upitnik na temelju kojeg će definirati isplativost cijelog projekta za potencijalno financiranje, no, kako je rečeno u razgovoru s predstavnicima Europske komisije, postoji visok stupanj opravdanosti projekta sukladno europskim direktivama o razvoju samoga željezničkog prometa.

– Apeliram na Hrvatske željeznice da se što brže izdaju svi potrebni papiri kako bi se u funkciju pustili obnovljeni željezničko-cestovni prijelazi, što bi trebalo biti učinjeno u skoro vrijeme – prokomentirao je Posavec.

Projektom gradnje brze ceste i uvođenjem brzih vlakova, znatno će se skratiti vrijeme putovanja. Kako bi se ovaj projekt realizirao, započelo se s njegovim uvrštavanje u nacionalne stragetije i planove, kao i procedurom ishođenja dozvola, te će se na tu temu sastanci s predstavnicima Europske komisije održavati jednom mjesečno, kako bi tri župana pratili dinamiku realizacije.

Zajednička suradnja

– Pohvaljujem suradnju sjevera Hrvatske. Ovakav zajednički nastup tri županije, tri župana, od iznimne je važnosti da pripremljeni i prijavljeni projekti budu što bolji, kvalitetniji i dugoročno isplativiji. To su najvažniji kriteriji koje ocjenjuje Europska unija prije donošenja odluka o sufinanciranju – poručila je Nikolina Brnjac.

Osim državne tajnice na sastanku su bili i Sven Jasenković, načelnik Sektora za potporu i provedbu projekta u Upravi za fondove Europske unije Ministarstva prometa, te Damir Šoštarić, voditelj Službe za EU projekte.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Pronađite posao po svojoj mjeri u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Globalna hrana d.o.o. / McDonald’s traži Radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin. Poslodavac nudi stabilno i sigurno radno mjesto, rad na puno ili nepuno radno vrijeme uz stimulativna primanja. Prijave se zaprimaju do 27.01.2022. brzo i jednostavno putem brze prijave.

TS Prom trgovina d.o.o. zapošljava Komercijalista u prodaji priključnih gospodarskih vozila u Čakovcu. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. Traži se kandidat spreman na terenski rad sa završenom srednjom ili višom stručnom spremom te 2 godine radnog iskustva. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Hanjes d.o.o. trži Skladištara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, Varaždin. Posao obuhvaća pakiranje i obilježavanje proizvoda, pripremu i isporuku robe te utovar i istovar iste. Prijaviti se možete do 31.01.2022. putem brze prijave.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Električara (m/ž) u Novom Marofu. Prijave se zaprimaju do 26.01.2022. putem brze prijave.

Bistro Barracuda d.o.o. traži Voditelja ugostiteljskog objekta (m/ž) u Prelogu. Prijaviti se možete do 17.02.2022. Za posao je potrebna završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a iskustvo je poželjno, no nije uvjet. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Mamut Fortis d.o.o. / Arena traži  Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž). Mjesto rada je Breznički Hum, a rok za prijavu je 31.01.2022. Poslodavac nudi stimulativna primanja uz dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje te rad u ugodnoj atmosferi. Prijavite se brzo i jednostavno ovdje.

Presečki Grupa d.o.o. zapošljava Automehaničara (m/ž). Rad se izvršava u Krapini i Varaždinu. Prijaviti se možete do 25.01.2022. putem brze prijave.

Summa-con d.o.o. traži Zavarivača (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a rok za prijavu je 18.02.2022. Poslodavac traži 5 radnika za izvršavanje zavarivačkih poslova. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Proizvodno-transportnog radnika (m/ž) u Novom Marofu. Posao uključuje slaganje gotovih proizvoda na drvene ili metalne palete, vizualnu kontrolu kvalitete proizvoda te etiketiranje istih. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. ovdje.

Metalska industrija Varaždin zapošljava Kontrolora na ispitnoj stanici (m/ž) u Varažidnu. Prijave se zaprimaju do 17.02.2022. Posao uključuje tlačno ispitivanje armature, vizualnu kontrolu te ispitivanje funkcionalnosti. Sve informacije potrebne za prijavu pronađite na linku.

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak odgovorio na prozivku Čačića – kazao je oštro „ne“ reformističkim benđikama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

čačić stričak

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas se, 21. siječnja, osvrnuo na izjave Radimira Čačića u vezi ulaganja u Varaždinske Toplice. Prema riječima bivšeg župana, Stričak je iz Razvojnog sporazuma Sjever potpuno izbacio investiciju od 600 milijuna u novi hotelski kompleks na tom području.

– Projekt izgradnje hotela Jupiter vam je kao tibetanski Jeti. O njemu se priča, a nitko ga nije vidio. U našim smo arhivama vezano na tu temu našli svega jednu sličicu iz 2013. godine, iz doba župana Štromara. Kao što bi rekao moj prethodnik „Pa nisi valjda toliko glup da ne možeš sam sebi izdati i napisati građevinsku dozvolu!“. Stoga pozivam bivšeg župana Čačića da dostavi tu građevinsku ili lokacijsku dozvolu, taj glavni ili idejni projekt vezan uz izgradnju hotela Jupiter. U arhivi Varaždinske županije od toga nema ničeg! Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever. Bez ičega, samo: „Mi želimo 600.000 kuna za razvoj hotela.“ – navodi Stričak.

Točno je, dodaje župan, da su susjedne županije prijavljivale slične projekte, no ti projekti su vezani uz zdravstvo, a ne za izgradnju hotela sa pet zvjezdica.

– Naravno da sam negdje u sedmome mjesecu prošle godine taj hotel maknuo iz prijave za Razvojni sporazum Sjever i uvrstio izgradnju Kampusa FOI-ja. Kada se Fakultet izgradi kroz 10-ak godina i kada odškoluje i iznjedri tisuću mladih stručnjaka, ambicioznih i školovanih ljudi, ti ljudi će dati vrijednost desetak hotela Jupiter. A uloga županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. „Da“ Kampusu FOI-ja, „ne“ hotelu Jupiter, za što ne postoji ništa. “Da” obrazovanju, „ne“ reformističkim benđikama – oštro je ustvrdio župan Stričak.

Još jednom je prozvao bivšeg župana Čačića „neka donese taj projekt, neka ga vidimo“. – Možda je u Tibetu, tko zna? – pita se Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje