Povežite se s nama

U fokusu

Bunić: S ove govornice pozivam MUP i DORH da reagiraju u vezi projektiranja sportskihterena koje radi Euro Consulting

Objavljeno:

- dana

AKTUALNI SAT

Tomislav Saucha, bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade, od petka navečer je u pritvoru zbog optužbi da je lažiranim putnim nalozima utajio oko pola milijuna kuna. Reagirao je DORH i saborski zastupnik je uhićen.

Istovremeno, i u Varaždinu niču primjeri korupcije i oštećenja proračuna, ne znam otkud bih počeo. Jedan od njih je primjer izrade projekata za adaptaciju sportskih terena u Jalkovcu, Gojancu, Gornjem i Donjem Kućanu kojim upravljaju lokalni klubovi. Problematično je što taj posao nije povjeren Razvojnog agneciji sjever – DAN, niti Tehnološkom parku, koji imaju stručnjake, već HNS-ovoj konzilijali koji će za taj posao dobiti nevjerojatnih 770.000 kuna. Za četiri projekta, copy paste projekta, a vrijednost svakog ako je 10.000 kuna, pri čemu im je 50 posto novaca, oko 300.000 kuna, već isplaćeno. Mene zanima zašto posao nije povjeren Agenciji za sjever – DAN? – pitao je vijećnik HSLS-a Željko Bunić na današnjoj sjednici aktualnog sata varaždinskog Gradskog vijeća.

Izigrava se javna nabava

Dodao je kako se u medijima moglo pročitati kako je Grad Varaždin odgovorio da Agencija za sjever – DAN nema kapaciteta za izradu tih projekata, a da je direktor Agencije Miljenko Ernoić odgovorio da ih nitko ništa nije pitao.

– Dostavljena mi je inkriminirajuća dokumentacija, kako se izigrava javna nabava i kako je posao dobila tvrtka Euro Consulting. S ove govornice pozvat ću MUP i DORH da reagiraju u vezi tog slučaja – rekao je Bunić te se pitao je li isto bilo i u slučaju bolnice.

– Ernoić mi je rekao da ne stigne odraditi i vrtiće i sportske terene – rekao je Habuš

Gradonačelnik Goran Habuš je poručio da su javnu nabavu provela tijela udruga, dok je Zajednica sportskih udruga grada Varaždina  sve to nadzirala.

– Sad jedino što možemo je ići na moju riječ protiv riječi ravnatelja Agencije Miljenka Ernoića. Kad smo odlučili da ćemo ići na natječaj, za dva vrtića i sportske terene, čiji je prvi rok za prijavu bio 12. prosinac, pozvao sam Ernoića i pitao ga: Miljenko, stigne li tvoja Agencija uz sav posao koji radi za Grad Varaždin i Koprivnicu, odraditi i ovih šest projekata, na što mi je rekao ne. Pitao sam ga: Želiš li raditi vrtiće ili sportske objekte? Rekao mi je vrtiće – rekao je Habuš.

– Više vjerujem Ernoiću, nego bilo kome u gradskoj upravi. Predlažem da osnujemo povjerenstvo. Bit ćete neugodno iznenađeni onim što nađete – poručio je gradonačelniku Bunić.  

Izvor:
Foto:

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje