Povežite se s nama

U fokusu

Bunić: S ove govornice pozivam MUP i DORH da reagiraju u vezi projektiranja sportskihterena koje radi Euro Consulting

Objavljeno:

- dana

AKTUALNI SAT

Tomislav Saucha, bivši predstojnik Ureda predsjednika Vlade, od petka navečer je u pritvoru zbog optužbi da je lažiranim putnim nalozima utajio oko pola milijuna kuna. Reagirao je DORH i saborski zastupnik je uhićen.

Istovremeno, i u Varaždinu niču primjeri korupcije i oštećenja proračuna, ne znam otkud bih počeo. Jedan od njih je primjer izrade projekata za adaptaciju sportskih terena u Jalkovcu, Gojancu, Gornjem i Donjem Kućanu kojim upravljaju lokalni klubovi. Problematično je što taj posao nije povjeren Razvojnog agneciji sjever – DAN, niti Tehnološkom parku, koji imaju stručnjake, već HNS-ovoj konzilijali koji će za taj posao dobiti nevjerojatnih 770.000 kuna. Za četiri projekta, copy paste projekta, a vrijednost svakog ako je 10.000 kuna, pri čemu im je 50 posto novaca, oko 300.000 kuna, već isplaćeno. Mene zanima zašto posao nije povjeren Agenciji za sjever – DAN? – pitao je vijećnik HSLS-a Željko Bunić na današnjoj sjednici aktualnog sata varaždinskog Gradskog vijeća.

Izigrava se javna nabava

Dodao je kako se u medijima moglo pročitati kako je Grad Varaždin odgovorio da Agencija za sjever – DAN nema kapaciteta za izradu tih projekata, a da je direktor Agencije Miljenko Ernoić odgovorio da ih nitko ništa nije pitao.

– Dostavljena mi je inkriminirajuća dokumentacija, kako se izigrava javna nabava i kako je posao dobila tvrtka Euro Consulting. S ove govornice pozvat ću MUP i DORH da reagiraju u vezi tog slučaja – rekao je Bunić te se pitao je li isto bilo i u slučaju bolnice.

– Ernoić mi je rekao da ne stigne odraditi i vrtiće i sportske terene – rekao je Habuš

Gradonačelnik Goran Habuš je poručio da su javnu nabavu provela tijela udruga, dok je Zajednica sportskih udruga grada Varaždina  sve to nadzirala.

– Sad jedino što možemo je ići na moju riječ protiv riječi ravnatelja Agencije Miljenka Ernoića. Kad smo odlučili da ćemo ići na natječaj, za dva vrtića i sportske terene, čiji je prvi rok za prijavu bio 12. prosinac, pozvao sam Ernoića i pitao ga: Miljenko, stigne li tvoja Agencija uz sav posao koji radi za Grad Varaždin i Koprivnicu, odraditi i ovih šest projekata, na što mi je rekao ne. Pitao sam ga: Želiš li raditi vrtiće ili sportske objekte? Rekao mi je vrtiće – rekao je Habuš.

– Više vjerujem Ernoiću, nego bilo kome u gradskoj upravi. Predlažem da osnujemo povjerenstvo. Bit ćete neugodno iznenađeni onim što nađete – poručio je gradonačelniku Bunić.  

Izvor:
Foto:

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!