Povežite se s nama

U fokusu

Čačić: 11 bolnica dobilo više od 600 milijuna kuna, a varaždinska bolnica – 0 kuna

Objavljeno:

- dana

(NE)POVLAČENJE EU NOVCA

Bolnice u Zaboku, Slavonskom Brodu, Virovitici i još osam hrvatskih bolnica su za svoje projekte poboljšanja isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama prošli tjedan dobile 673 milijuna kuna bespovratnih sredstava, od čega 573 iz EU fondova, a ostatak iz Ministarstva zdravstva.

Opća bolnica Varaždin istovremeno nije dobila niti jednu kunu, istaknuo je Radimir Čačić, predsjednik Reformista na današnjoj konferenciji za novinare.

– Župan Štromar i njegov zamjenik Kišić se bave protuzakonitom smjenom ravnateljice dr. Sanje Zember, koja se zajedno sa svojim timom uspjela izboriti da dva projekta varaždinske bolnice dobiju status prihvatljivog projekta. Umjesto da se župan i njegov zamjenik pobrinu za to da se projekt dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije dovrši, da bude spreman i da se za njega povuče 20 milijuna kuna, oni se bave smjenom. Novac će se i dalje dodjeljivati, a varaždinska bolnica zahvaljujući smijenjenoj ravnateljici može dobiti 50 milijuna kuna za objedinjeni hitni prijem. To je ogroman novac, pa javno pozivam Štromara i Kišića da kažu rok u kojem će projekt biti dovršen i  tko je za to odgovoran – pozvao je Čačić.

“Svaka budala zna trošiti javni novac”

Naveo je da se Varaždinska županija prošli tjedan ponovno dokazala kao nesposobna i kad je u pitanju korištenje bespovratnog novca iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Primorsko-goranska županija je, prema podacima koje je objavila Vlada, zatražila i dobila 145,5 milijuna kuna, Istarska 62,7 milijuna kuna,  a Varaždinska županija svega 6,18 milijuna kuna, što je tri puta manje čak i od Međimurske županije. Iz toga proizlazi da je Varaždinska županija 70 posto veća od Međimurske, ali i pet puta nesposobnija – istaknuo je Čačić.

Istaknuo je da „svaka budala zna trošiti javni novac“.

– Samo pametni i sposobni su u stanju pripremiti projekte i dobiti EU novac. Stoga javno pozivam dvojac Štromar – Kišić da iznesu koji projekti se pripremaju, posebno zato što su se u tjednu kad su se dodjeljivala bespovratna sredstva oni slikali kraj četiri nova vozila Zavoda za hitnu medicinu, koja su vrijedna 1,8 milijuna kuna, a plaćena su iz proračuna koji pune građani, porezni obveznici – zaključio je predsjednik Reformista.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje