Povežite se s nama

Crna kronika

Čak desetero muškaraca starije dobi zajedno 49-godišnjakinjom godinama zlostavljali dvije ženske osobe

Objavljeno:

- dana

POLICIJA OTKRILA ŠOKANTAN ZLOČIN

Čak desetorica muškaraca starije dobi sa šireg varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog prostora su zajedno s 49-godišnjakinjom završili u pritvoru PU varaždinske zbog kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

– Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 49-godišnja žena i desetorica muškaraca starije dobi kroz duže vremensko razdoblje višestruko spolno iskorištavali i zlostavljali dvije ženske osobe počevši od vremena kad su one bile maloljetne dobi.

Protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku PU varaždinske – izvijestili su u današnjem priopćenju.

Apel: Prijavite sve sumnjive postupke!

Napominju da je u zadnje vrijeme nizom represivnih i proaktivnih postupanja policija u Hrvatskoj u značajnoj mjeri razotkrila kaznena djela iz sive zone kriminaliteta na štetu djece, posebno kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece.

– Koristimo priliku i pozivamo djelatnike odgojno-obrazovnih institucija (tete u vrtićima, učitelje, nastavnike, profesore), djelatnike intervencijsko-pomagačkih službi i profesija (zdravstveni djelatnici, socijalni radnici i druge), aktiviste udruga civilnog društva, predstavnike vjerskih institucija, medija kao i sve dobronamjerne i odgovorne građane naše zajednice koji u svom redovnom radu imaju i ostvaruju kontakte s djecom da s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca prema djeci kako bi se pravovremeno spriječila svaka mogućnost ugrožavanja ove posebno ranjive kategorije našeg društva – apelirali su.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić vozio neregistrirani BMW s nepripadajućim registarskim pločicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 25. travnja, u 14,45 sati u Piškorovcu ophodnja Policijske postaje Prelog zaustavila je osobno vozilo marke „BMW“, kojim je upravljao 24-godišnjak, dok se na vozilu nalazile ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog neregistriranog vozila te ne sklopljenog ugovora o obveznom osiguranju u prometu odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu mladiću su izdani obvezni prekršajni nalog i prekršajni nalog te će biti kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 920 eura.

Ujedno je protiv mladića podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje