Povežite se s nama

Crna kronika

Čak desetero muškaraca starije dobi zajedno 49-godišnjakinjom godinama zlostavljali dvije ženske osobe

Objavljeno:

- dana

POLICIJA OTKRILA ŠOKANTAN ZLOČIN

Čak desetorica muškaraca starije dobi sa šireg varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog prostora su zajedno s 49-godišnjakinjom završili u pritvoru PU varaždinske zbog kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

– Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 49-godišnja žena i desetorica muškaraca starije dobi kroz duže vremensko razdoblje višestruko spolno iskorištavali i zlostavljali dvije ženske osobe počevši od vremena kad su one bile maloljetne dobi.

Protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku PU varaždinske – izvijestili su u današnjem priopćenju.

Apel: Prijavite sve sumnjive postupke!

Napominju da je u zadnje vrijeme nizom represivnih i proaktivnih postupanja policija u Hrvatskoj u značajnoj mjeri razotkrila kaznena djela iz sive zone kriminaliteta na štetu djece, posebno kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece.

– Koristimo priliku i pozivamo djelatnike odgojno-obrazovnih institucija (tete u vrtićima, učitelje, nastavnike, profesore), djelatnike intervencijsko-pomagačkih službi i profesija (zdravstveni djelatnici, socijalni radnici i druge), aktiviste udruga civilnog društva, predstavnike vjerskih institucija, medija kao i sve dobronamjerne i odgovorne građane naše zajednice koji u svom redovnom radu imaju i ostvaruju kontakte s djecom da s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca prema djeci kako bi se pravovremeno spriječila svaka mogućnost ugrožavanja ove posebno ranjive kategorije našeg društva – apelirali su.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje