Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec i ove godine osigurao besplatne autobusne linije do Gradskog groblja u Mihovljanu

Objavljeno:

- dana

NA SVE SVETE

U dogovoru s prijevozničkom tvrtkom Rudi-express, povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih,Grad Čakovec osigurao je posebne autobusne linije za čakovečko groblje. Tako će u utorak 31. listopada te u srijedu 1. studenog, pet puta dnevno, građani moći autobusom iz središta grada doći do groblja.

Ova gradska linija vozit će i u ponedjeljak, 30. listopada te u četvrtak 2. studenog.

U ponedjeljak autobusi s Autobusnog kolodvora u Čakovcu polaze u 9, 11 i 16 sati, dok je povratak s Gradskog groblja u 10:20, 12:20 i 17:20 sati. U utorak i srijedu autobusi s Autobusnog kolodvora polaze u 9, 10, 11, 15 i 16 sati, dok je povratak u 10:20, 11:20, 12:20, 16:20 i 17:20 sati. U četvrtak autobus s kolodvora polazi u 15, a povratak s groblja je u 16:30 sati. Sve vožnje su besplatne za građane.

Također, iz Grada Čakovca i Policijske uprave međimurske mole građane da zbog velikog broja ljudi koji će tih dana dolaziti na Gradsko groblje u Mihovljanu, poštuju prometnu regulaciju te povećaju pozornost u prometu.

Od petka 3. studenog do 25. ožujka iduće godine, na snazi je zimski red vožnje gradske linije koja vozi prema groblju u Mihovljanu. Polazak s Autobusnog kolodvora u Čakovcu je u 15 sati, kod ljekarne u Zrinsko-frankopanskoj ulici stoji u 15:03, u Kalničkoj ulici odmah ispod nadvožnjaka u 15:10, ispred crkve sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu u 15:14, kod Stare vage u 15:20, te kod depandanse Doma za starije i nemoćne osobe u 15:22. Dolazak na groblje je u 15:25. Autobusna linija s groblja prema Čakovcu polazi u 16:30.

Izvor: Grad Čakovec
Foto:

Međimurje

Međimurska županija: 15 pozitivnih, preminula jedna osoba, u Bolnici 37 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 118 osoba, od čega je evidentirano 13 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji, što je 11,01 % pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 107. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41.461 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
Iz drugih županija javljeno je o 1 pozitivnom slučaju dokazanom PCR testom, a obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 37 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su 2 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 2 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 77 godine s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.

U subotu, 27. veljače 2021. godine nastavit će se druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroničnim bolestima. Cijepljenje će se i ove subote održati na 3 punkta, u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu te dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću, a cijepit će se 1500 osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Također, dostupna je internetska platforma za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected].

Nastavite čitati

Međimurje

U Selnici, Črečanu i Križopotju ove subote volonterska akcija “Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Međimurska priroda” – Javna ustanova za zaštitu prirode i ove godine organizira volontersku akciju “Spašavanje vodozemaca od stradavanja na prometnicama‟.

Akcija počinje ove subote 27. veljače u 9 sati postavljanjem zaštitne ograde na već poznatim lokacijama u Selnici i Črečanu te od ove godine i prvi put kod retencije Križopotje u Općini Gornji Mihaljevec. Na tim su lokacijama prometnice s dijelovima “crnih točaka” na kojima žabe i drugi vodozemci najviše početkom proljeća i toplijih dana stradavaju.

Volonterska akcija se nastavlja tijekom ožujka prenošenjem žaba preko prometnica. Osim djelatnika “Međimurske prirode” u akciji sudjeluju učenici i profesori Srednje škole Čakovec, Gimnazije Josipa Slavenskoga Čakovec, Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec, Srednje škole Prelog, članovi KUD-a Selnica, komunalni redari i drugi predstavnici općina na čijem području se akcija provodi te drugi prijavljeni volonteri.

Ove subote, kao i tijekom trajanja akcije prenošenja žaba u jutarnjim i večernjim satima u ožujku, za dodatni oprez mole se vozači koji se kreću navedenim dijelovima prometnica u Selnici, Črečanu i Križopotju.

Volonteri su za akciju educirani putem online predavanja. Održale su ga Sara Janković i Sara Srša iz “Međimurske prirode”. Odgovore na pitanja zašto i gdje se postavljaju zaštitne ograde za žabe, što su „crne točke‟, koje su najčešće vrste vodozemaca u Međimurju i kako se uključiti u volonterske programe “Međimurske prirode” dodatno potražite u videu na YouTube kanalu “Međimurske prirode”.

Više o volontiranju u “Međimurskoj prirodi” na priloženoj poveznici.

Nastavite čitati